TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı. Siyasi Partilerin Belediye Başkan adayları da seçim çalışmalarını hızlandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur Tarihi Havagazı Fabrikası'nda basın mensupları ile bir araya geldi.

Yerel seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Batur, “Geçmişteki belediyecilik tecrübemiz, kent için yaptığımız çalışmaları Konak’a yansıtacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklamamızı yapmıştık. Ancak Genel Başkan, MYK ve Parti Meclisi Konak Belediye Başkan adaylığı konusunda bizi görevlendirdi. Bugüne kadar yarış, parti içi bir yarıştı. Büyükşehir için adı geçen isimlerin hepsi birbirinden değerli, partiye emek veren ve kendini kanıtlamış insanlardır. Seferihisar Belediye Başkan adayı Tunç Soyer seçildi. Biz de kendisini destekliyoruz.” dedi.

Batur, “20 yıllık belediye başkanlığı dönemimin ardından beni Konak'ta görevlendiren Genel Başkan, MYK ve Parti Meclisi’ne teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

‘ÇAĞRI GRUŞÇU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Beraber görev yaptığı tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini aktaran Batur, Narlıdere’de Belediye Başkanlığı sürecinin ortak akıl ile gerçekleştiğini aktardı. Batur sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bize Konakta görev tebliğ edildikten sonra Konak İlçe örgütü ve başkanı beni bağrına bastı. Ancak en önemlisi hiçbir çatlak ses çıkmadan sahaya çıkmış, birlikte omuz omuza çalışmanın siyasette en önemli unsurlar da biri olan örgüt belediye başkanı birlikteliğini sağladık. Bu noktada bana destek olan Çağrı Grusçu başta olmak üzere ilçe örgütüne teşekkür ediyorum.”

PEKDAŞ KÜLTÜR ALANINDA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI

9 maddelik bir manifesto ile Konak’ta projelerine başladıklarını aktaran Batur, Konak’ın daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışacaklarını söyledi. Konak’ın tarihi bir yapısı olduğunu kaydeden Batur’un Belediye Başkan adaylığı açıkladıktan sonra Gültepe’ye ziyarette bulunduğunu belirterek, “Gültepe’de Aydın Erten’in mezarını ziyaret ederek başladığımız buluşmalarla sıkıntıları yerinde izleme olanağı bulduk." dedi.

Gültepe başta olmak üzere kentin çeperlerinde planlama konusunda birtakım sıkıntıların olduğunu dile getiren Batur, “Bu bölgede vatandaşların bize yönelttiği en büyük sıkıntı, kentin her yerine ulaşan doğalgaz oraya gitmemiş olması. Ben de bu bölgeyi bir mimar gözü ile değerlendirdim.” şeklinde konuştu.

Mevcut Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ziyaretini de anlatan Batur, Pekdaş’ın Konak’ta gerçekleştirdiklerinin önemine vurgu yaptı. Pekdaş’ın kültür ve sanat anlamında başarılı işlere imza attığını aktaran Batur, “Kendisi ilçe ziyaretinde konuşma yaparak bizi onurlandırdı.” dedi.

Konak’ta mevcut dönemde de yatırımların yapıldığını aktaran Batur konuşmasını şunları söyledi;

“Büyükşehir Belediyesi oralarda büyük yatırımlar yaptı. Sema Pekdaş’ın da büyük çabaları var. Biz burada dönüşümü sağlamaya çabalayacağız.” 

‘NARLIDERE’DE YAPTIĞIMIZ GİBİ KONAK’TA DA RANTI VATANDAŞ İLE PAYLAŞACAĞIZ’

Narlıdere’de gerçekleştirdikleri kentsel dönüşümü Konak’ta da gerçekleştirmek istediklerine vurgu yapan Batur, “Kentin planlanması noktasında çalışmalarımızı planlamamız gerekiyor. Kentsel dönüşümü vatandaşa anlatmak elbette zor. Ancak biz bunu Narlıdere’de başardık. O bölgede elde edilen rantı vatandaş ile paylaştık. O mahallede yaşayan vatandaşlar bizim en büyük referansımız. Biz kentsel dönüşümü yaparız diye yola çıkmıştık konakta da en büyük başarımız bu olacaktır. Konak’ta da bu yönde bir talep söz konusu.” dedi.

Konak’ta şeffaf bir belediyecilik anlayışı sürdüreceklerini aktaran Batur, “Vatandaş her türlü hesabımızı açık bir şekilde görebilecek. Bizim Konak’a değer katmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

‘KONAK’A ADAY OLACAĞIMI SON GECE ÖĞRENDİM’

Konak adaylığını son gece öğrendiğini aktaran Batur, şöyle konuştu;

“Bu Genel Başkanımızın bize görevi diye kabul ettik. Dönüşüme ihtiyacı olan Konak’ta sizi görevlendirdik. Hem de kente abilik yapar tecrübeleriniz aktarırsınız. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütleri ile iyi bir diyalog halinde olduğumu söyledi.”

‘ŞEHRİN SİLÜETİNİ BOZAN YAPILAŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM’

İzmir’deki dikey yapılaşma hakkında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Batur, ” Bizim dikey yapı ile ilgili rahmetli Piriştina döneminde planlama anlayışı vardı. Dikey yapılaşmanın kentin bir bölgesinde yapılması konusunda Mimarlar Odası başta olmak üzere bir karar alınarak Bayraklı bölgesi yüksek yapılara açılmıştı. Ancak kentin silüetini bozan bir yapılaşma doğru değil. Ben konuya mimar olarak bakıyorum. Kaldı ki daha önce bunun için ayrılan bölge var.” şeklinde konuştu.

Konak’ın mülteci kentine gelmesi hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Batur, “Bu devlet politikası olan bir durum. Merkezi hükumetten bağımsız düşünülebilecek bir durum değil. Bir an evvel Suriye’de barışın sağlanıp, Suriyelilerin evlerine dönmesi lazım. Bizim ekmek bekleyen insanlarımızı iş beklerken Suriyelilerin çalıştırılması doğru değil. Konak’ta 25 bine yakın mülteci var. Biz Belediye’den görevi aldığımız zaman bunları irdeleriz. Bu, kanayan ve her gün daha fazla bir problem olarak karşımıza çıkan bir yara ve karşımıza çıkmaya da devam edecek.” dedi.

‘ABDÜL BATUR KONAK İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN’

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise yaptığı konuşmada Abdül Batur ile iyi bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Gruşçu, “Konak’ta her gün en az on bin adım atacağız dedik. Bunu şu ana kadar hep başardık. Önceliğimiz hemşerilerimizin İzmir’in ve Konak’ın acil sorunlarına çözüm konusunda hedefi hep beraber koyabilmek. Bu ancak belediyeciliği iyi bilen bir isimle olabilirdi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Konak’ı toparlayabilecek, örgütle olan bağları güçlendirecek bir isim seçti.” ifadelerini kullandı.

Gruşçu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Konak bir finans, bir kültür ve tarih başkanı. Konak önemli bir bölge. O yüzden İzmir’in anatomisinde sağlıklı bir şekilde çalışacak. Abdül Başkan da yetişmesi kolay olmayan bir başkan. Bizim için biçilmiş kaftan. Biz bireysel siyaset değil ilkelerin siyasetini yapıyoruz. Bunu Batur ile daha iyi gerçekleştireceğiz. Ben sayın Abdül Batur’a ilçe örgütü ile olan samimi ilişkisinden dolayı teşekkür ediyorum.”

FOTOĞRAFLAR: Yağız Barut

Editör: Haber Merkezi