Özgür Coşkun ile Politik’İz programının konuğu CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli oldu. Kemalpaşa’nın sosyolojik ve yapı olarak tam bir Türkiye mozaiği olduğunu söyleyen CHP Kemalpaşa ilçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli, “İzmir’in en politik ilçelerinden biridir. Siyasete son derece hâkimler. Değişimi de seviyor. Belediyeyi emanet ettiği kişinin ne yaptığını çok iyi takip ediyor. Sahada da bunu görüyorsunuz” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de gerçekleştirdiği AKP İl Kongresini eleştiren Balyeli, yapılanın doğru olmadığını ifade etti. Balyeli, “Şunu sormak istiyorum: Bunu yaparken Bilim Kurulu’ndan izin alındı mı? Bu 4 milyon İzmirlinin hakkına girmektir. Bu şartlarda pandeminin biteceğini düşünmüyorum. Kongre yapılması gerekebilir, biz de büyük kongremizi yaptık ama büyük önlemler altında gerçekleşti. Bunlar yapıldıkça normale dönüştü de uzun sürecektir” açıklamasında bulundu.

‘İKTİDAR ERİME YAŞIYOR’

Pandemi nedeniyle Kemalpaşa’da da zor günler yaşandığını dile getiren Balyeli, “Kemalpaşa’da durum daha kötü. Şu an ölü şehir. Esnafın hali çok perişan. Dünyada bu işle nasıl mücadele ediliyorsa Türkiye’de de öyle olmalıydı. Yapılacak şeyler bellidir. Bilimin ışığında bir yol haritası belirlenmeliydi. Tek çaresi halkın geçineceği kadar para verip olabildiğince hayatı durdurmaktı. Ama kongreler yapıp o salonları lebalep doldurursanız bu işin sonu gelmez. Artık AKP ve Cumhur İttifakı erime yaşıyor. Bu sokağın bir yansımasıdır. Onlar da mış gibi yaparak bu kongreleri tıka basa doldurup kul hakkına giriyorlar” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK’

İlçe Başkanlığı olarak çok iyi çalıştıklarını belirten Balyeli, “Yapacağımız çok şey var. Bir kısmını yapmaya başlamıştık ama pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. Belediyeyle de uyumumuz çok iyi. Belediye elindeki bütün imkânları ihtiyacı olan vatandaşlara yönlendirmeye çalışıyor. Sahada oluğumuz kadar seçime yönelik çalışmaları da hızlandırdık. Pandemi süreci biraz da ona yaradı. Sandık başında duracak arkadaşlarız, mahalle temsilcilerimiz belli. Sokaktan sandığa kadar örgütlenmiş vaziyetteyiz. Geldiğimiz günden bu yana 600-700 yeni üye katıldı. Pandemi bittikten sonra bu sayının artacağının da düşünüyorum” dedi.

‘EN POLİTİK İLÇELERDEN’

Kemalpaşa’yı ‘Küçük Türkiye’ olarak adlandırdığını ifade eden Balyeli, “Sosyolojik ve yapı olarak tam bir Türkiye mozaiğidir. Her yöreden insanımız var. Kemalpaşalıyı memnun etmek çok da zor değil. İzmir’in en politik ilçelerinden biridir. Siyasete son derece hâkimler. Kemalpaşalı ne sadece hizmete ne de sadece insana bakar. Her ikisi de önemlidir. Sadece bina yapmakla seçim kazanamazsınız. Değişimi de seviyor. Belediyeyi emanet ettiği kişinin ne yaptığını çok iyi takip ediyor. Sahada da bunu görüyorsunuz” şeklinde konuştu.

‘30 MİLYON BORÇ ÖDENDİ’

Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın performansını da değerlendiren Balyeli, eksiklere rağmen ellerinden gelen gayretle çalıştıklarını söyledi. Balyeli, “Vatandaş yüzde yüz memnun dersek doğru olmaz. Ama belediyenin bu bütçesiyle, pandemi koşullarında yapabileceğinin en iyisinin yapıldığı biliniyor. Bugüne kadar 30 milyona yakın borç ödendi. Bu ödenen borçların yanında bir sürü de hizmet yapıldı. Daha da güzel olacak. Yapılanlar yeterli değil ama yapılacak bir sürü proje var. İBB’nin söz verdiği 25 milyon bütçeli meyve işleme ve kurutma merkezi kurulacak. Cumhur İttifakı meclis üyelerimiz de sağ olsunlar Kemalpaşa için yapılacak projelere destek veriyorlar” ifadelerini kullandı.

‘ÇİFTÇİ KAZANIRSA BU ÜLKE KAZANIR’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü desteği sayesinde kiraz toplamanın iyi geçtiğin aktaran Balyeli, “İBB gönüllü desteği şenlik havasında geçti. Ekonomik anlamda da çiftçimizi tatmin etti. Bu sene gönüllü desteğini daha kapsamlı yapacağımızı düşünüyoruz. Çiftçi kazanırsa bu ülke kazanır. Kemalpaşa’da her şey var ama tarımdan geçimini kazanan birçok kişi var. Kemalpaşa ovası Türkiye’nin sayılı ovalarından. Girdi, ilaç, gübre maliyetleri çok yüksek. Bu yüzden ürünün değerlenmesi lazım. Kurulmasın istediğimiz proje de tamamen buna yönelik. Bir de zeytinyağı işleme tesisi projemiz var. Bu da zeytin üreticimize yönelik olacak. Turizm için de dağlık bölgelerimiz var. Buraların daha da güzelleştirilmesi gerekiyor. Turizmde biraz geriyiz. Geliştirilmesi gerekiyor. Buna yönelik de çalışmalarımız var” diye konuştu.

‘YATIRIM GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ’

AKP’li Yaşar Kırkpınar’ın ilçenin sorunlarına dair bir çalışma yapmadığını dile getiren Balyeli, “Bir Kemalpaşalı vatandaş olarak bir fark, avantaj görmüyorum. Depreme dayanıksız bir vergi dairemiz vardı. Şu anda kullanılmaz raporu var. Şu ana kadar onunla ilgili hiçbir şey yapılmamış. Adliyemiz de aynı şekilde. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapılmamış. Biz vekilimizden bunlarla ilgili bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Merkezi hükümetten yatırım getirmesini bekliyoruz. Kemalpaşa İzmir’e en yakın ilçe. Bornova 10 km. Ben de şehrin keşmekeşinden kaçıp gelmiştim. Vekilimize kentsel dönüşüm konusunda bir adım atmasını da bekliyoruz. Kemalpaşa’nın içerisinde belki önümüzdeki 50 yılını kurtaracak bir kentsel dönüşüm alanı var. Belediyemiz şu anda proje çalışmaları aşamasında. Kesinlikle yerinde dönüşüm olmalı. Vatandaşın onaylamadığı hiçbir projeyi hayata geçiremezsiniz” şeklinde konuştu.

‘HESAP VERECEKLER’

Son olarak Gara Harekâtı hakkında konuşan Balyeli, “Çok üzücü bir olay. Çok da politikleştirmek istemiyorum ama geçmişte de bu tip şeyler oldu. Aydınlarımız vardı. Bu konularda devreye girerdi. CHP’li vekilimiz Murat Bakan daha önce bununla ilgili birçok soru önergesi verdi. Cevap dahi verilmemiş. Böyle bitmemeliydi. Aydınlarla, STK’larla diyalog içerisinde çözülmesi gerekirdi. Bundan sonra olması gereken sorunluların hesap vermesidir. Bugün olmasa da ileride bu hesap verilecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi