YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, istifalar hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “6 arkadaşımız kendi iradeleriyle istifa ettiler. Ben hepsine saygı duyuyorum, hepsini seviyorum, hepsi benim kardeşim. Uzun yıllardır benim yönetimimde görev yaptılar. Hepsiyle özel ilişkilerim var. Hepsinin yolu açık olsun. O arkadaşlar bizim canımız ciğerimiz, ben bunun neden yapıldığını çok iyi biliyorum.” dedi.

Karşıyaka’da istifa eden ilçe yöneticileri de, ilçe başkanı Yıldırım ile hiçbir kişisel problemlerinin olmadığını dile getirerek, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘İSTİFAM KARARIMDA CEMİL TUGAY’IN ETKİSİ YOK’

İmza sürecinde belediye başkanı Cemil Tugay’ın hiçbir etkisinin olmadığını ve Yıldırım’ı yol arkadaşı olarak çok sevdiğini söyleyen Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Çıldır, “Ben kendim uzun zamandır rahatsızlık duyuyordum. Örgütlerden sorumlu başkan yardımcısıydım ama hiçbir yetkimi kullanamıyordum. İlçe Başkanımız, ilçede olmadığı zaman vekillik yapmam gerekirken, haberim olmadan başkasına bırakıyordu. Davul bende, tokmak başkasındaydı. Bunun dışında da sıkıntılar vardı. Benim kızımı meclis üyesi yazacağını ve kızımı ikna etmemi söyledi. Kızım böyle bir şeyi istemiyordu. Çünkü birkaç yıl öncesinde kızımı gençlik kollarından attırmıştı. Aslında ben de istemiyordum, ‘Başkan yardımcısı, kızını meclis üyesi yaptırdı derler, işin içinden çıkamayız’ dedim. ‘Onu ben göğüslerim’ dedi. İlçe başkanımız, vefa borcu olduğunu söyledi. Ama kızım istemese dahi beni kırmamak için kabul etti ve dosya işlemlerini yaptık. Ancak kızımı seçilemeyecek olan 30. sıraya yazdı. Ben de kendisine, ihanet ettiğini söylediğimde, ‘istifa et o zaman’ dedi. ‘Yeri ve zamanı gelince ederim’ dedim ve 23 Haziran sonrasında istifa kararını aldım. Benim hiçbir beklentim yok ve hiç kimse benim irademe ipotek koyamaz. İstifa kararımda kimsenin etkisi yok. Görevimi yaptırmadıkları için ve huzursuzluk çıkmaması adına çekildim” dedi.

‘ORTADA HİÇBİR ŞEY YOKKEN…’

Uzun süredir istifa etmeyi düşündüğünü ancak arkadaşlarının emeğini yok saymamak adına seçim sonrasını beklediğini dile getiren Muhtarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karayılanoğlu, “Açıkçası ortada böyle bir imza süreci yokken ortaya isimler atıldı. Hiç alakası olmayan şeyler bunlar. Ortada hiçbir şey yokken böyle şeyler olunca, ben artık kalmamın gerekmediğini düşündüm. Bir katkı veremeyeceğimi düşündüm. Ben kendi işimde, gücümde çalışan biriyim. Belediyeyle alakam yok, beklentim de yok. Bizim bilgimiz dışında böyle şeylerin ortaya atılması beni rahatsız etti. Neden böyle olduğunu da bilmiyorum. Deklarasyonda her şeyi belirttik. Özel olarak da ilçe başkanımızla hiçbir problemim yok. Genel olarak rahatsız olduğum için ve partimi yıpratmamak adına istifa ettim.” diye konuştu

‘YOLU ŞİMDİDEN AYIRMAK DAHA İYİ OLUR DEDİK’

İlçe örgütündeki mevcut yapıyla demokratik seçim yapılamayacağını düşündüğünü söyleyen Bilgi İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Doğan, “Karşıyaka’da siyasetin daha demokratik ve herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşmasını istiyoruz. Benim de Uğur Yıldırım’ın şahsıyla hiçbir sorunum yok. Yönetim tarzıyla alakalı sıkıntılarımız var ve bunları da deklarasyonda belirttik. Partimize zarar vermemek için 23 Haziran seçimi sonrasını bekledik ve birlikte çalışma şansımız kalmadığı için ayrılıyoruz. Karşıyaka’daki yönetimin Ekrem İmamoğlu gibi kucaklayıcı, herkesi bir araya getiren yapıda ilerleyemeyeceğini düşünüyoruz. Kongre süreci var biz de farkındayız. Ama yolu şimdiden ayırmanın, kongre takviminde kimlerin kimlerle yürüdüğünü bilmesi, daha iyi olur diye düşündük. İstifa etmeyenlerin de kendi iradeleridir. Kimseyle konuşup, istifa et demedik. Bizim de kendi özgür irademizdir. İnşallah Karşıyaka daha demokratik bir yapıya kavuşur. Bizim derdimiz bu, beni tanıyanlar da bilir zaten” şeklinde konuştu.

İstifa eden 6 yöneticinin deklarasyonu ise şu şekilde:

Editör: Haber Merkezi