YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın başkanlığının düşmesi için imza süreci başlatıldığı iddia edilmişti. Dünkü haberimizde, gazetemize özel açıklamalarda bulunan ilçe başkanı Uğur Yıldırım, “Karşıyaka örgütü o kadar duyarlı bir örgüt ki, ilçe yönetimi üyeleri birbirine ve ilçe başkanlarına o kadar bağlıdır ki, bu yanlış hareketin içerisinde olmadılar. Şimdi hiçbir imza yoktur. Kimsenin elinde istifa dilekçesi de yoktur. Bu konu şuan itibariyle kapanmıştır.” şeklinde konuşmuştu.

Bugün ise ilçe örgütünden 6 başkan yardımcısı istifalarını, ilçe başkanlığına teslim etti. Karşıya ilçe örgütünün yönetiminde 16 isim olduğu için ve istifa edenlerde salt çoğunluk sağlanamadığı için Karşıyaka ilçe başkanı ve yönetimi düşmedi.

‘HEPSİNE SAYGI DUYUYORUM’

İstifalar hakkında gazetemize özel açıklamada bulunan Yıldırım, “6 arkadaşımız kendi iradeleriyle istifa ettiler. Ben hepsine saygı duyuyorum, hepsini seviyorum, hepsi benim kardeşim. Uzun yıllardır benim yönetimimde görev yaptılar. Hepsiyle özel ilişkilerim var. Hepsinin yolu açık olsun.’ dedi.

Bu işin artık bittiğini ve başka istifanın gelmeyeceğini dile getiren Yıldırım, geri kalan 11 yöneticiyle yönetimi toplayıp, kararlar alıp, yollarına devam edeceklerini vurguladı.

‘KARŞIYAKA EN ŞEFFAF ÖRGÜTTÜR’

İstifa eden yöneticilerin deklarasyonundaki maddelere de cevap veren Yıldırım, “Karşıyaka örgütü en şeffaf örgüttür. Keşke bu düşüncelerini bir gün olsun toplantıda dile getirselerdi. Hepsi çok iyi biliyor ki, Karşıyaka’da tüm kararlar demokratik teamüller doğrultusunda, oy birliği ile alınır. Bugüne kadar oy birliği ile almadığım hiçbir karar yoktur. Bütün arkadaşlarımızın kararlarda imzaları vardır. Asla bir kişinin imzasının dahi olmadığı hiçbir karar bugüne kadar almamışızdır, almam da. O arkadaşlar bizim canımız ciğerimiz, ben bunun neden yapıldığını çok iyi biliyorum.” açıklamasında bulundu.

‘KONGRE TAKVİMİ ZATEN YAKLAŞIYOR!’

Yıldırım, istifaların amacının ne olduğunu açıklamazken, “Arkadaşlarımız beni çok sever. Ailelerinden biri olarak görürler. Ben de onları çok seviyorum. Anlayışla karşılıyorum. Üzüntüm sadece, 23 Haziran’dan güçlü çıkmışken, Türkiye CHP iktidarına doğru yürürken, bir umut ışığı doğmuşken bunlar yaşanmamalıydı. Kongre takvimi zaten yaklaşıyor. Kongrelerde her şeyi konuşabilirdik. Ama dediğim gibi tüm Karşıyaka ve İzmir örgütü biliyor. Biz 23 Haziran’ın coşkusunu yaşıyoruz ve bunu kimsenin kırmasına izin vermeyeceğiz.  Benim büyük bir sorumluluğum var ve önemli bir makamda bulunuyorum. CHP Genel Başkanını temsil eden bir makamdayım. Artık parti içi mücadelelerle uğraşmamak gerekir. Enerjimizi bu halkın refahı ve AKP’nin yürütmüş olduğu zulüm politikasını ortadan kaldırmak için harcamalıyız. Dediğim gibi bu iş bitti. O arkadaşlar neden yapıldığını çok iyi biliyor. Ama buna müsaade etmedim, etmeyeceğim” diye konuştu.

İstifa eden 6 yöneticinin yayınladığı deklarasyon ise şu şekilde:

Editör: Haber Merkezi