CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu iradesidir, bu ülkenin omurgasıdır... İktidarda olsa da olmasa da ülkenin içinde bulunduğu her soruna çözüm bulmayı görev kabul eder. İktidarlar gelip geçer vatan sevdası kalıcıdır. Partimiz ülkedeki tüm sorunlara bu yurtsever bakış açısıyla çözüm üretir. Biz de bu bakış açısıyla ilçemizde düzenlediğimiz “Ayın Konuğu” etkinlikleriyle her ay bir aydınlanma meşalesi ateşleyeceğiz. İnanıyorum ki Karşıyaka’dan ateşlediğimiz bu meşaleler ülkemizin aydınlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Ayın etkinliğinin konuğu Mustafa Balbay, “Türkiye’nin etrafındaki birçok ülke ya parçalandı ya da rejim değişikliğine uğradı... Bu ülkelerin parçalanmasında ya etnik milliyetçilik ya da mezhepçilik kullanıldı. Sıranın Türkiye’ ye geldiğini düşünenler olsa da Türkiye Cumhuriyeti yıkılamaz parçalanamaz.

Bu ülke geçmişte de terörle çok mücadele etti. DYP, ANAP dönemlerini, koalisyon dönemlerini yaşadık teröre karşı iktidar ve muhalefet hep bir arada mücadele etti. Bu iktidar ise biz destek olmaya çalıştıkça bizi elinin tersiyle itiyor. Bizi terör örgütleriyle birlikteymiş gibi göstermeye böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor. Tüm dünyada partiler kendini güçlü göstermek için muhalefetle ortak hareket ederken bu iktidar bizi bir kenara atıp ona buna ‘Osmanlı Tokadı’ atmaya çalışıyor.

Bizim diplomatlarımız, devlet adamlarımız PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ettirebilmek için yıllarca mücadele etti. Günümüzde yaşadığımız kriz tarihin en büyük Amerika krizi değildir. Kıbrıs Harekâtından sonra bu ülkeye ambargo uygulandı. O zaman ne yaptık? 21 Amerikan üssünü kapattık. İlişkiler o zaman da kopmuştu. Zamanla düzelen ilişkiler tekrar kopma noktasına geldi. Genel Başkanımızın da dediği gibi eğer Amerika verdiği sözleri tutmuyorsa ülkemizdeki Amerikan üslerini kapatalım. Bu konuda iktidara tam destek olmaya hazırız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi