İZGAZETE - CHP İzmir’de geride kalan hafta sonu Konak ve Urla ile başlayan ilçe kongreleri bugün Karaburun’la devam etti. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in de katılarak bir konuşma yaptığı kongrede potansiyel başkan adayı CHP İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü dikkat çekti. Gümrükçü hafta sonu yapılan iki kongreye de katılmıştı. CHP İl Başkan Yardımcılarından Alper Yücel ve Aytül Tokgözlü’nün de katıldığı kongreye CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı öğrenildi.

Sandık Belediye Kapalı Düğün Salonunda yapılan ve tek adayla gidilen CHP Karaburun ilçe olağan kongresinde mevcut Başkan Bülent Çumçum güven tazeledi. Divan Başkanlığını 22. Dönem CHP Milletvekili Erdal  Karademir’in yaptığı kongrede başkanla birlikte 11 kişilik yönetimin yanında beş de il kongre delegesi seçildi.

Yapılan seçimler sonucunda ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Arslan Abşin, Sibel Güldiken, Ali Argun Kuleli, Belgin Pişken, İbrahim Sarıer, Erdal Subaşı, Zuhal Sütçü, Sezin Taylan, Fazlı Yıldız, İbrahim Yıldız.

İl delegeleri de şu isimlerden oluştu: Bülent Çumçum (ilçe başkanı), Ahmet Çakır (belediye başkanı), Ali Argun Kuleli, Erdal Subaşı, Alaaddin Aşut.

68 delegeden 52’sinin hazirun cetveline imza attığı kongre blok liste usulüyle yapıldı ve 46 delegenin oy kullandığı ve bütün oyların geçerli olduğu gözlendi.

CHP Karaburun ilçe kongresinde güven tazeleyen Başkan Çumçum kongreden sonra gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak yolda el ele omuz omuza birlik olma, birliğimizi dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Parti içi demokrasiyi ayrımsız hayata geçirerek her şeyin en iyisine, en güzeline layık halkımızın her zaman ve her koşulda yanında olarak gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak örgütümüzü hazır ve dinamik tutacağız.”

Editör: Haber Merkezi