CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı seçim değerlendirmesi ve yerel seçimlere hazırlık gündemiyle toplandı. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, seçim sonuçları değerlendirmesi sunumu gerçekleştirildi.

Toplantı açılışını gerçekleştiren İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız olağanüstü kurultay tartışmalarının artık son bulduğunu ve önümüzde yerel seçimlere birlik beraberlik içinde hazırlanılması gerektiğini belirtti. 24 Haziran Genel Seçim Sonuçlarında en az oy kaybı gerçekleşen ilçelerden biri olduğunu ve AKP'in kamu gücünü ne kadar kullanmaya çalışsa da seçmen tercihinde etkili olamayarak büyük oy kaybı yaşadığını, AKP'nin oylarının giderek eridiğini ve bu erimenin yerel seçim çalışmalarıyla da devam edeceğini söyledi. Yerel Seçim hedeflerinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Karabağlardaki oy oranı olması gerektiğini belirten Yıldız, "bu hedefe ulaşmak için toplantılar yaparak ortak akıl çerçevesinde herkesin görüşünü alarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Genel merkezimizin de belirleyeceği yerel seçim stratejisi doğrultusunda, Karabağlarımızda yerel iktidarımızın projelerini de anlatarak, herkese ulaşacak şekilde çalışmalarımıza başlayacağız." dedi.

Seçim analizlerinin ve demografik yapıların İlçe Başkanlığı Ar-Ge biriminin yaptığı sunumla ortaya konduğu toplantıda, bu verilere dayanarak yönetim kurulu ve belediye meclis üyelerinin fikirleri alındı.

Değerlendirmeler sonunda söz alan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da 2014 seçiminde açıkladığı projelerin tamamına yakının gerçekleştirildiği, Karabağlar halkının hizmetine sunulmak üzere devam eden projelerinde en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. AKP Hükümetinin Karabağlarda tamamlan tek bir projesi bile olmadığına değinen Selvitopu; Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesinin en büyük projelerinden biri olduğunu, anahtar ve tapu teslimlerine ilerleyen günlerde başlanacağını müjdeledi. Karabağlar Halkının sadaka siyasetine prim vermediğini belirten Selvitopu; "Biz vatandaşa projelerimiz ve sosyal belediye çalışmalarımızla gideceğiz. Yaşanan ekonomik krizin belediyeleri de zora soktu, bu şartlar altında bile projelerimizi tamlamaya ve hizmetlerimize hızla devam ediyoruz" dedi.

Toplantı sonucunda herkesin birlik içinde toplumun tüm kesimlerinin sesi olacak şekilde alanda çalışmalara katılacağını, ben değil biz olarak Karabağlardaki kalemizi daha da güçlendireceğiz.

Ülkede tek adam rejimine karşı, bilimin ışığında, demokratik parlamenter sistemi ve tam demokrasiyi egemen kılmanın güçlü yerel yönetimde geçtiği bilinciyle, partimizin genelde iktidar yolunu açmak olacaktır. Bu umutla çalışacağımıza inancımız tamdır.

Editör: Haber Merkezi