İZ GAZETE- CHP Karabağlar Kadın Kolları, dün danışma kurulu öncesi destek amaçlı olarak, İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu için açılan davanın 2 . duruşması sonrasında  savcının 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemesi ve ünlü sanatçı Zuhal Olcay'ın da Cumhurbaşkanı'na hakaretten  11 ay 20 gün hapis cezasının onanmasına tepki gösterdi. Karabağlar İlçe Binası önünde CHP'li kadın üyeler Kaftancıoğlu ve ünlü sanatçıya destek olmak için broşür dağıttı. Yargıtay tarafından verilen kararları kınadıklarını ve kimsenin hayalleri yargılatmayacakları açıklamasında bulundular.

NE OLMUŞTU?

İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu 6 yıl önce sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşım üzerine hakkında üretilen sahte içerikler delil kabul edilerek soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan 2.duruşma sonrasında, savcı Kaftancıoğlu'na 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanatçı Zuhal Olcay'ın 5 Ağustos 2013 tarihinde, bir mekanda şarkı söylediği sırada Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezası dün yargıtay tarafından onandı.