İZ GAZETE - Karabağlar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, ilçe binasında bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çekildi. 

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı verilerine değilinilen açıklamada ikili eğitim veren okulların oranına dikkat çekildi. Buna göre, ikili eğitim olan ilkokul oranı %49, ortaokul oranı %38, tüm okul türleri oranı ise %34.

Karabağlar bölgesinde yaşanan ikili eğitim sorunlarını dile getiren CHP'liler Karabağlar'da ikili eğitim veren 24 okulun sorunlarını şu şekilde açıkladı; 

Okula giriş ve çıkış saatleri sabah çok erken ve akşam geç vakitte yani karanlıktadır.

Bu nedenle öğrencilerimizin ulaşımı büyük bir sıkıntıdır.

Karanlıkta okula gitmek ve yine karanlıkta okuldan çıkmak ciddi bir güvenlik sorunu yaratmaktadır.

İkili eğitim nedeniyle aynı mekanı çok daha fazla öğrenci kullandığından dolayı gözle görülür düzeyde bir hijyen sorunu vardır.

Uygunsuz saatler nedeniyle eğitimin niteliği de sürekli düşmektedir.

Tam gün eğitimde teneffüslerin daha uzun olması ve öğle tatilinin bulunmasından dolayı hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından dinlenme süresini arttırdığını ve tam gün eğitimin pedagojik olarak gerek çocuk gerekse de öğretmen açısından faydalı olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Yerel yönetimimizin imar planlarına baktığımızda, şu anda okul için ayrılmış 29 adet eğitim alanı görmekteyiz. Nisan 2018 yılında var olan Eğitim Bakanı kaynak konusunda sıkıntı olmadığını ama eğitim alanı bulamadıklarını söylemişti. Karabağlar’da eğitim alanı vardır. En kısa zamanda, tam gün eğitimin gerçekleşebilmesi için gereken yatırımların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanmasını bekliyoruz. Herkese, hiçbir ayrım yapılmaksızın nitelikli, parasız, bilimsel ve laik eğitim"

Editör: Haber Merkezi