Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 102’nci yıldönümünü kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ile Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve partililer yer aldı. Törende; İl Başkanı Yücel, İl Kadın Kolları Başkanı Uçar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan, meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı, ardından ise konuşmalar gerçekleştirildi.

‘HALKIMIZA SÖZÜMÜZDÜR’

Adil, eşit, özgür ve mutlu bir Türkiye’yi inşa edeceklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102’inci yıldönümünü kutluyoruz. Tek adam yönetimine, her şeyi ben bilirim anlayışına, saray ve saltanat meraklılarının iktidarına karşı Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Milli mücadele yıllarında, başta Mustafa Kemal Atatürk gibi bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için kendi canlarını hiçe sayanlar olduğu gibi; kendi saltanatını, kendi çıkarını, kendi geleceğini, milletin çıkarlarından ve geleceğinden üstün tutan hainler, yabancı işbirlikçileri peydahlanmıştır. O hainlere en büyük cevap, 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur. Değil 100 yıl, bin yıl da geçse, kazanan milli irade ve cumhuriyet olacaktır. Bunun teminatı da bugün bayramlarını kutladığımız çocuklarımızdır. Artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin ve çiftçilerimizin zamanıdır. İnsanlarımızın markete girmekten korkar olduğu, her zamdan sonra iktidarın sadece nutuk attığı, asgari ücretlinin ve emeklilerin eti, yumurtayı, meyveyi unuttuğu günleri sona erdirme zamanıdır. Artık Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye huzuru, barışı, refahı ve adaleti getirme zamanıdır. Anlayacağınız, artık saraylıların devri değil, Milletin devridir. Millet, refahı, kalkınmayı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti çoktan hak etti. Çocuklarımız daha özgür, daha mutlu, daha neşeli olacakları ve gelecek kaygıları olmadan yaşayacakları bir Türkiye’yi çoktan hak etti. Bu 23 Nisan’da tüm çocuklarımıza ve halkımıza sözümüzdür! Beklenen ve özlenen Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bu yolda ihtiyacımız olan enerjiyi çocuklarımızın ışık saçan gözlerinden ve cumhuriyet sevgisiyle dolu kalplerinden, Milletimizin bize ve güzel yarınlara olan inancından alıyoruz. Atatürk sevgisi ve cumhuriyet ışığıyla büyüyen tüm çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Yaşasın 23 Nisan” diye konuştu.

‘SADECE İKTİDAR MÜCADELESİ DEĞİL’

“TBMM’yi yaşatmak milletin kayıtsız şartsız egemenliğini yaşatmaktır. Ona sonsuza kadar sahip çıkacağız” diyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ülkemiz derin bir demokrasi ve büyük bir yönetim krizi yaşıyor. Bunun sonucunda cefakar vatandaşlarımız bir kere daha ekonomik kriz ve derin yoksullukla başa çıkmaya çalışıyor. Bu sorunlarla mücadele etmenin tek yolu hiç şüphesiz ki Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde partimizin, dostlarıyla beraber yürüttüğü mücadele tarihi önem taşıyor.  Bizim mücadelemiz sadece iktidar olma mücadelesi değil, aynı zamanda ülkemiz içine düştüğü fakru zaruretten kurtulma mücadelesidir. Bu özel gün, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemin, duyduğu sevginin göstergesidir. Bizler çocuklarımızı sevgiyle büyütürken yüreklerindeki memleket aşkını korumak mecburiyetindeyiz. Onlar bu memleketten umudu keserse, gözlerindeki ışık sönerse memleketimizin ışığı da söner. Karamsarlığı yerle yeksan etmek, bu ülkeden umudunu yitiren herkesin derdine derman olmak temel vazifemizdir. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras demokratik, adil, özgür bir ülkedir. Bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

CUMHURBAŞKANI VURGUSU

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, “Hep birlikte omuz omuza Türkiye’ye demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını, demokratik parlamenter rejimi, bağımsız ve tarafsız, bütün yurdu kucaklayan Cumhurbaşkanı’nı mutlaka seçeceğiz. Halk kazanacak, CHP kazanacak” dedi.

‘LİDERİNİZ ATATÜRK OLSUN’

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da şunları söyledi: Bu vatan kurulduğu dönemlerde, bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiydi ancak şu anki mevcut siyasi iktidar Cumhuriyet ile boğuştu. Maalesef devletimize ve Cumhuriyetimize büyük zararlar verdi. Siyasi partiniz ne olursa olsun lideriniz Mustafa Kemal Atatürk olsun.”

‘HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “102 yıl önce halkı seçtiği, güçlü bir parlamento vardı. Bugün o noktada değiliz. Bugün, saraydan talimatla yönetilen bir parlamento var. Temennimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet isteminden, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmektir. Bunu hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘İLK SEÇİMDE İKTİDARIZ’

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Bugünü, Atatürk’ün izinden giderek her gün, her ay, her yıl yaşayacağız. Atatürk’ün izinden ilerleyerek ülkeyi Atatürk’ün bize emanet ettiği gibi çocuklarımıza bırakacağız. Bizler bu mücadeleyi hiçbir gün bırakmadık, kötü günlerimizi yaşatan bu iktidardan kurtulmak için tüm ülkeyi dolaşıyoruz. İlk seçimde iktidarız” diye konuştu.

‘AZİMLE ÇALIŞIYORUZ’

CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik de şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram, milli bilincin başlangıcı olarak kabul edilen bayramlardan biridir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağımız gün için, son 1 yılı azimle çalışarak, bu noktada emek harcayarak geçireceğiz.”

Editör: Haber Merkezi