YUSUF BAŞAR/İZ GAZETE - CHP İzmir İl Örgütü Cumhuriyetin 97. Yılını kutlamak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Törende Deniz Yücel iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Törene CHP milletvekilleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları katıldı.

Cumhuriyeti kurmanın cehaletle, yobazlıkla ve feodaliteyle savaşmayı kaçınılmaz kıldığını söyleyen Deniz Yücel, “Kurtuluş Savaşı sonrası siyasal ve ekonomik bağımsızlığın temelini inşa etmek, sonraki çağdaşlaşma adımları içinse en cesur ve cüretli sözü söyleyebilmekti. Vatanını, işgalcilere karşı “ateşten gömlekle” savunarak adım adım zafere yürümüş bu millet, “Egemenliği kayıtsız şartsız” kendine teslim eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun devrim mirasını asla unutmadı” dedi

Yücel, tüm baskı ve zorluklara rağmen zafer kazanacaklarını, Türkiye’yi çağdaş demokrasiyle yeniden buluşturup medeniyetin ve aydınlığın yolunu cumhuriyet ışığında çizeceklerini söyledi.

“POSTA KOYUYOR”

Cumhuriyetin 97. Yılında ülkenin çok daha güçlü olmasını arzu ettiklerini fakat hükümetin ülkemize tüm bu olanakları sağlayacak gücün, cumhuriyetten ve demokrasiden geldiğini unuttuklarını ifade eden Yücel sözlerine devam etti: ‘’Bugün Türkiye’de çok tuhaf şeyler oluyor. Bugün Türkiye’de iktidarı elinde bulunduranlar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Çağdaş, Demokratik ve Laik Cumhuriyete ihanet içerisindeler. Anayasa Mahkemesinin kararları uygulanmıyor. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu yasalara ve hukuk kurallarına aykırı bir şekilde mahkûm ediliyor. Milletvekilliği Anayasa’ya aykırı bir şekilde düşürülüyor. Anayasa Mahkemesi bir ihlal kararı veriyor. Ancak yargının en üstündeki Anayasa mahkemesinin kararı Yerel Mahkeme tarafından uygulanmıyor. Anayasa mahkemesi “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasıyla” ilgili bir yasal düzenlemede anayasaya aykırılık nedeniyle iptal kararı veriyor. İçişleri Bakanı kalkıyor Anayasa Mahkemesi başkanına posta koyuyor.’’

Deniz Yücel, hükümetin devletin tüm kurumlarını FETÖ’ye teslim ettiğini, vatansever subayları, akademisyenleri ve bu ülkenin aydınlarını Silivri zindanlarına mahkûm ettiğini ve binlerce FETÖ’cüyü devletin kurumlarına yerleştirdiklerini söyledi.

İktidarın Ergenekon ve Balyoz operasyonları yapılırken alkış tuttuğunu ve FETÖ’ye ‘Ne istediniz de vermedik’ dediklerini hatırlatan Yücel, “Beraber yürüdük bu yollarda, ne istediniz de vermedik dediler, şimdi kalkmışlar mahkeme kararı çıkartmışlar, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisindeki konuşmasından oluşan “21 SORUDA FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI” kitabını toplatıyorlar. Toplasınlar arkadaşlar, biz her ortamda bunları anlatmaya devam edeceğiz. Bu milleti balık hafızalı zannedenler, bu milleti Ata’sına, Cumhuriyete ve Cumhuriyet devrimlerine yapılan bu saldırılara seyirci kalır zannedenler, bunun öyle olmadığını ilk seçimde anlayacaklar” dedi.

Cumhuriyetin özgürlük, eşitlik olduğunu söyleyen Yücel sözlerine şöyle son verdi: ‘’Cumhuriyetin aydınlığında, asla yalnız yürümeyeceğimizin bilinci ve coşkusuyla, kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için, cumhuriyet için canını veren tün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, bıraktıkları emanete son nefesimize kadar sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. ‘Yaşasın Cumhuriyet”

Editör: Haber Merkezi