GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını Deniz Yücel başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Buca İlçe Başkanlığı’ndan gelen disiplin dosyaları görüşüldü. Ayrıca Memleket Hareketi’nin ilçelerdeki durumuna ilişkin analiz çalışması masaya yatırıldı. 

BUCA DOSYALARI İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU

CHP Buca İlçe Başkanlığı hesabından izinsiz olarak para çekildiği iddiasıyla Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ, İlçe eski Sekreteri Nurhayat Yılmaz ve İlçe eski Saymanı Fatma Yıldız hakkında ilçe yönetimi tarafından hazırlanarak İl Başkanlığı’na gönderilen disiplin dosyaları toplantıda masaya yatırıldı. Buca dosyalarına yönelik İl Yönetim Kurulu Üyeleri; Leman Tunus, İsfahan Naki ve İrfan Yelis’in yer aldığı bir komisyon kurulmasına karar verildi. Kasım Akdağ, Nurhayat Yılmaz ve Fatma Yıldız il yönetimince oluşturulan komisyona savunma verecek. Üç ismin savunmaları alındıktan sonra disiplin dosyaları il yönetimi toplantısında tekrar görüşülecek.

İSTİFALAR VE MEMLEKET HAREKETİ ANALİZİ

Öte yandan toplantıda son aylarda partide yaşanan istifaların nedenleri ve Memleket Hareketi’nin ilçelerdeki durumuna ilişkin analiz çalışması da masaya yatırıldı.  İstifaların büyük çoğunluğunun Memleket Hareketi ile alakası olmadığının tespit edildiği il yönetim kurulunun bilgisine sunuldu.

Editör: Haber Merkezi