Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başkan ve temsilcileri katıldı. 

Yapılan kahvaltı sonrası konuşan CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “Bilinçli olarak yaratılmaya çalışılan algıya, şehit ve gazilerimizin siyasete alet edilerek partimize atılan iftiralara rağmen, Şehit ve Gazilerimizin en değerli emanetleri olan aileleriyle yakından kurduğumuz ilişkilerimizi, güçlendirerek devam ediyoruz” dedi. Yücel konuşmasında şunları söyledi;

SİZİN DIŞINIZDA KİMİN NE SÖYLEDİĞİNİ UMURSAMIYORUZ

Öncelikle her fırsatta sık sık bir araya geldiğimiz tüm şehit ve gazi ailelerimize, gazilerimize davetimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Yaşanan pandemi sebebiyle kısıtlamak zorunda kaldığımız program ve çalışmalarımızı, sizlerle olan buluşmalarımızı yeniden başlattık. Dün Pençe harekatı sırasında iki şehidimiz oldu. Hem dünkü şehitlerimize hem de bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Başta sizler olmak üzere, tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum. Şehit ve Gazi aileleri derneklerimiz ve sayın başkanlarıyla sık sık bira araya geliyoruz. Ailelerimiz için yerelde biz, mecliste vekillerimiz neler yapabilir diye ortak akılla çalışıyoruz. Bunu yaparken de en önemli ilkemiz, bu işin siyasete alet edilmemesidir. Çünkü bu ülke şehit kanları ve onların kahramanlıklarıyla kuruldu. Böylesine hassas bir konunun hiç kimse tarafından siyasete alet edilmemesi gerekir. Bunu kabullenmemiz mümkün olmaz. Şehit ve Gazilerimiz ve aileleri ile ilgili her konu bir devlet politikası olarak ele alınmalı ve kim gelirse gelsin işleyiş devam etmeli. Bugün aranızda sadece il başkanı olarak değil, aynı zamanda bir şehit torunu olarak bulunuyorum. Büyük dedem istiklal harbine katılmış ve şehit düşmüştür. Bu bağlamda, yaşadığınız tüm duyguları, hüzünleri ve gururu ve onuru çok iyi anlıyorum ve hissediyorum. Şehit ve gazilerimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Sizler bu konuda bizlerin hassasiyetini zaten biliyorsunuz. Onun için bu konuda sizin dışınızda kimin ne dediğini umursamıyoruz. Şehitlerimize ve ailelerine her dönem en samimi şekilde sahip çıkan partiyiz.

ŞEHİTLERİMİZ ARASINDA AYRIM YAPILMASINI SONLANDIRACAĞIZ

Şehit ve ailelerinin sorunlarını en çok dile getiren, meclise taşıyan ve yerel yönetimlerde de en ciddi çalışmaları yürüten partinin CHP olduğunu ifade eden Yücel “ Biz bu çalışmalarında yeterli olmadığını düşünüyor, daha iyisi daha fazlası için sizleri dinliyor, sizlerle sık sık bir araya geliyoruz. Ancak bu ülkede daha fazla şehit acısı yaşanmasını da istemiyoruz. Hem ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hem de yavrularımızın hayatını ve geleceğini korumak bizim görevimiz. Kendi sınırlarımızda ya da sınır güvenliğimizi tehdit eden terör unsurlarına karşı yapılacak operasyonlar elbette hayati önem taşıyor ve gerçekleştirilmelidir. Ancak Türk askerinin, Mehmetçiğin, herkesin çekildiği Afganistan’a göz göre göre çatışmanın içine gönderilmesini de kabul edemiyoruz. Amerika’nın ve emperyalist güçlerin, o topraklar ve orta doğu üzerindeki planlarına kimse bizim yavrularımızı alet etmesin. Çünkü her şehidimizde ateş sadece düştüğü yeri değil, tüm ülkemizi yakıyor. CHP olarak hem yavrularımızı korumak hem de siz ailelerinin dertlerini çözmek iddiasındayız. Şehitlerimiz arasında ayrımcılık yapılmasının karşısındayız ve bunu sonlandıracağız. Bu konuda çok kararlıyız. Bugün de sizleri dinlemek ve isteklerinizi almak üzere yanınızdayız” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in konuşmasının ardından, Şehit ve Gazi ailelerini temsilen konuşan dernek başkanları, düzenlenen kahvaltı ve gösterilen ilgi için teşekkür ederken, şunları ifade ettiler,

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Adil Ağın:

Sayın İl Başkanımıza bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. Daha önce CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da Şehit ailelerinin sıkıntılarını öğrenmek için bizi dinlemişti. Bizler, kim yaparsa yapsın şehitlerimizin ve ailelerinin siyaset malzemesi yapılmasından son derece rahatsızız. Bu bizleri çok üzüyor. Daha sık bir araya gelmeyi, sorunlarımızın dile getirilmesi ve çözümüne katkı koyulmasını istiyoruz. Sayın il başkanımıza bizlere gösterdiği yakın ilgi için çok teşekkür ediyorum.

Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Yüksel Çelik:

Bir ailede bir direk yıkılırsa, tüm ailelerde bir direk yıkılmış demektir. Bizler şehit aileleri olarak çok onurlu ve gururluyuz. CHP olarak bizleri sürekli desteklediniz. Bizler de sizlerin daima yanında olduk. Biz Şehitlerimize yapılan haksızlıklara katlanamıyoruz. Sosyal haklarımızın düzeltilmesini bekliyoruz. Sayın başkanımıza bu masada bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyoruz.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı, Recep Doğru:

Sayın il başkanımıza bu organizasyon ve davet için çok teşekkür ediyorum. Bir de üç yıl önceki yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Sayın başkanın bize gerçekleştirdiği bir ziyareti basın haber almış ve ziyarete katılmıştı. Ben bunu yanlış anlayarak, sayın başkana sitem etmiştim. Sonradan olayın doğrusunu öğrendim. Bu yanlış anlaşılma için şimdi sayın başkana bir çiçek takdim etmek istiyorum. Bizler malum bir parti hariç her partiye eşit mesafedeyiz. Şehidin acısını yüreğinde hissederek cenazelerimize katılan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Bizim de sıkıntı ve çözülmesini istediğimiz sorunlarımız var. Polis şehitlerimiz ile asker şehitlerimizin ailelerinin sahip olduğu haklar arasında farklılar var. Bu farkların kaldırılmasını ve tüm şehit ve gazi ailelerinin eşit haklara sahip olmasını istiyoruz. Bu konuda Sayın il başkanımıza bir dosya sunacağım. Bu buluşma için tekrar kendisine teşekkür ediyorum.

TEMŞAD Başkan Yardımcısı, Ersen Ergun:

Öncelikle belirtmek isterim ki, Sayın Dernek Başkanımız Sedat Selim Öztürk rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığı için üzüntülerini iletti ve davet için teşekkür etti. Şehit ailelerimizin ve dernek üyelerimizin birçok sorunu var. Bu konuda Ankara’ya gerekli mercilere yazılar yazdık ama cevap alamadık. Sayın il başkanına da bu sıkıntılarımızı anlatacağız ve destek isteyeceğiz. Bu organizasyon için CHP’ye çok teşekkür ediyorum.

Yapılan konuşmaların ardından, Şehit ve Gazi aileleri de söz alarak, sıkıntılarını ve taleplerini anlatırken, çekilen toplu fotoğrafın ardından toplantı sona erdi. Şehit ve Gazi aileleri buluşmasında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e CHP İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yıldız ve Erol Bulut eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi