Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Ramazan Bayramı’nı kutladı. CHP İzmir İl Başkanlığı binasından gerçekleşen bayramlaşma törenine; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, il ve ilçe kadın ile gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, CHP’li ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri, ilçe başkanları ve yöneticileri ile partililer katıldı. Törende konuşan İl Başkanı Yücel iktidar mesajı verirken ve Başkan Soyer de demokrasi vurgusu yaptı. İki başkan, Gezi Davası kararlarını da eleştirdi.  

‘ACILARA MERHEM OLUYORUZ’

AKP iktidarına eleştirilerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Çok üzülerek söylüyorum ki, halkımız bu bayramda birçok duyguyu yaşayamayacak, belki sevdiklerinden ayrı kalacak. Anneler babalar ekonomik koşullar nedeniyle evlatları için gönüllerince alışveriş yapamamanın burukluğunu yaşayacaklar. Bayramın buruk yaşanmasının, vatandaşlarımızın sevdiklerinden ayrı kalmasının, insanlarımızın bayram sonrasında gelecek yeni zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle endişe içinde olmasının, tek bir sebebi var. O sebep, kendisinden başkasını düşünmeyen, yandaşlarını vatandaşa, şahsi çıkarlarını ülkenin geleceğine tercih eden saray iktidarıdır. Ama CHP, halkının çektiği acıları paylaşmaya ve o acılara merhem olmaya kararlıdır. Bayram öncesi sadece İzmir’de elektriği kesilen onlarca ailemize ulaştık. Tüm Ramazan ayı boyunca, başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ve gıda desteği verdi, vermeye devam ediyorlar” diye konuştu. 

GEZİ KARARLARINA TEPKİ

Gezi Davası kararlarına tepki gösteren Yücel, “Tüm Türkiye’de doğaya, yeşile, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için bir halk hareketi olarak başlayan Gezi direnişi üzerinden, bayram öncesi yine bir kutuplaşma yaratıldı. Sarayın, siyaseten mahkum ederek kin güderek mahkemeleri baskı altına aldığı bir yargılamayla, sadece Osman Kavala ve yanındaki 7 kişi değil, Geziye katılan herkes cezalandırılmıştır. Baskıyla, aba altından sopa gösterilerek yanlış verdirilen her karar, bu ülkede adalete duyulan güveni ve uluslararası itibarımızı zedeler” ifadelerini kullandı. 

İTTİFAK VE CUMHURBAŞKANLIĞI MESAJI

Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin insanlarına bayram coşkusunu, yaşama sevincini, gelecekten umudunu ve adalete olan güvenini yeniden kazandırmak için çıktığı yolda, halkıyla birlikte emin adımlarla ilerliyor. Halka sırtını dönen iktidara inat, halkıyla kucaklaşmaya, ülkenin sorunlarıyla savaşmaya, yoksulluğun kaderimiz olmadığını haykırmaya devam ediyor. Bu ülkede insanca yaşam, hakça paylaşım ve coşkuyla kutlanacak bayramlar Millet İttifakı’nın iktidarında ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında mümkün olacaktır. Dönüşü olmayan bu yolda halkımız ile birlikte aydınlık, güzel yarınlara yürüyor, 20 yıllık karanlığı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bütün halkımıza dayanışmanın, sevginin, kardeşliğin hâkim olduğu bir bayram diliyorum.”

‘DEMOKRASİYİ SÖKE SÖKE ALACAĞIZ’

Demokrasinin önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Gezi Davası kararlarını eleştirdi. Başkan Soyer, “CHP Genel Başkanımız Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmaktan söz ediyor ve bunu hedefimiz olarak ortaya koyuyor. Çünkü demokrasi olmadığı takdirde sadece refahı bu ülkedeki çok dar bir grup insan paylaşıyor ve büyük kitleler yoksullukla boğuşmak zorunda kalıyor. Ve bu yoksulluk her gün, enflasyonla, hayat pahalılığıyla daha da dayanılmaz hale geliyor. Bunun sebebi demokrasinin eksikliği… Demokrasi olmadığı için 4 buçuk yılla casusluktan yargılanan bir insan beraat ettiği gün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yüz yüze kalıyor. Biliyoruz ki ekonomik demokrasi, siyasal demokrasi, sosyal demokrasi bizim en doğal hakkımız ve bunu söke söke hep beraber alacağız. Ve hep beraber kuracağız. Emin olun, işte o gün her günümüzü bir bayram coşkusuyla yaşayacağız. Bu memleketin güzel insanları bunu hak ediyor. Hep beraber bu güzel memleketi, yepyeni, çok daha mutlu, çok daha müreffeh ve çok daha kardeşçe yaşadığımız bir yere çevireceğiz. O günlerin özlemiyle hepinizin Bayramını kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi