CEREN DUMAN/İZ GAZETE - İstanbul Maltepe'de AKP ve MHP'nin tutanakları imzalamaması nedeniyle dün durdurulan oy sayımı bu sabah yeniden başlatıldı. 400 sandık için üçüncü kez oy sayımı yapılan Maltepe'deki durum hakkında CHP İzmir milletvekilleri açıklamalarda bulundu.

'BİR ŞEYLERİ KAÇIRMAYA MI ÇALIŞIYORLAR'

CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, yeniden sayımı yapılan Maltepe oyları hakkında "Maltepe'de biz bitti diyene kadar sayın diyorlar. Zaman kazanmaya çalışıyorlar. Tam sonuca ulaşacağız olmadı baştan sayın diyorlar. İstedikleri kadar saydırsınlar bu sonuç değişmeyecektir. Herhalde bir zamana ihtiyaçları var. Bir şeyleri kaçırmaya mı çalışıyorlar diye düşünmeye başladık. İlk defa Türkiye'de Millet İttifakı olarak çok ciddi bir sonuç aldık. 3 büyük kenti ve birçok yeni kenti aldık. Millet İttifakına oy verenlerin sevinçlerini boğazlarında bıraktılar. Seçimleri Cumhur İttifakı kazanmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bütün Türkiye ve Avrupa hala sonucu bekliyor. Ne zaman bitecek diye telefonlarımız susmuyor. Tamamen AKP'nin seçim sonuçlarını provake etmeye yönelik bir algı operasyonudur bu. Teslim etmesi gereken yerleri teslim etmemek için direniyorlar. Eninde sonunda YSK, bu mazbatayı Ekrem İmamoğlu'na verecektir." açıklamalarında bulundu.

'DARBE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR'

CHP İzmir milletvekili Mahir Polat, muhalefet partisinin YSK'ya itirazda bulunduğunu belirterek, "YSK'nın kararıyla sayılan 500 sandık var o sandıklarla ilgili tekrar bir karar almaya çalışıyorlar ama CHP olarak buna itiraz ettik. İktidar süre kazanmak için YSk üzerinden Türkiye'ye darbe yapmaya çalışıyor. Türkiye'nin demokrasisi de ekonomisi de bunu hak etmiyor. Ekonomi ortada, işsizlik verileri ortada. Bir an evvel İstanbul'da sayımın bitmesi ve Türkiye'nin kendine gelmesi gerekiyor. İki aydır kapalı olan meclisin açılması ve Türkiye'nin gündemini tartışıyor olması gerekiyor. YSK'nın seçimleri sonlandırmasını ve Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını vermesini bekliyoruz. Kazandığımız seçimi elimizden alamazlar." dedi.

'YAPILAN, İMAMOĞLU'NUN GÖREV SÜRESİNDEN ÇALMAKTIR'

CHP İzmir milltvekili Ednan Arslan, oy sayım sürecinin 5-6 gün daha devam edeceğini vurguladı. Arslan, "Bir sandığın sayılma işlemi bir saat sürüyor. Şu an 190 sandık var. 400 sandığın sayımının geçerli olması yönünde YSK'ya başvuruda bulunduk. İlçe Seçim Kurulu geçersiz olsun diye bir karar aldı fakat biz YSK kararını bekliyoruz. Bu tempoya göre 5-6 gün daha sayım devam edecektir. Seçimin sonucu belli. Sayımın bir şey değiştirmeyeceğini herkes görüyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur ve şu an yapılan onun görev süresinden çalmaktır." ifadelerini kullandı.

'YENİLGİYİ KABUL ETMEK BİR ERDEMDİR'

CHP İzmir milletvekili Murat Bakan, yeniden sayılan oylara yönelik "AKP ve MHP'nin seçim kurulundaki görevlilerinin itirazıyla sayımı yapılan sandıkların tekrar sayılmasına karar verildi. Muhalefet olarak YSK'ya itiraz ettik ve bu itirazın sonucunu bekliyoruz. Buradaki sayım bitene kadar milletvekilleri olarak bir nöbet usulü burada durmaya devam edeceğiz. Yenilgiyi kabul etmek de bir erdemdir. AKP'nin bu erdemi göstermesi lazım. Bir yandan oylar sayılsın deyip, bir yandan sayılmasını engellemek zaman kazanmaktan başka bir şey değildir. Seçimin iptali için geçerli bir sebep yok. Binali Bey alsaydı seçimi çoktan mazbatası verilmişti. Bir an önce Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesini ve çalışmaya başlamasını istiyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi