YAĞIZ BARUT - CEREN DUMAN / İZ GAZETE CHP İzmir İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınamak için Konak Meydanı’nda bir araya geldi. Yüzlerce vatandaşın destek verdiği protesto mitingine belediye başkanları ve milletvekilleri de katıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Kani Beko, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Özcan Purçu ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da bir konuşma yaptı. Tepkili vatandaşlar ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya istifa çağrısında bulundu.

‘ÖFKEYE DİLİNE İZİN VERMEYECEĞİZ, SEVGİ KAZANACAK DİYECEĞİZ’

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Murat Bakan, “Çok üzücü bir olay yaşadık. Hepinizin ne kadar etkilendiğini hissedebiliyorum, ben dün gece uyuyamadım. Bu münferit bir olay değil, ilk de değil. Genel Başkanımıza daha önce de PKK saldırısı oldu. ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında IŞİD saldırı düzenlemek istedi. Kocatepe Camii’nde saldırı oldu. Bu ne CHP’ye ne de Genel Başkanlarımıza ilk saldırıdır. Daha öncede Bülent Ecevit ve İsmet İnönü’ye yapılan saldırıları düşünün. Bu olay, 17 yıldır iktidarın giderek çoğalttığı öfkenin, korkunun, ötekileştirmenin sonucudur. Yeryüzünde hiçbir ülke yok ki Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Liberal-Muhafazakar diye ayrılsın ve o ülke rahata kavuşsun. Bizim savunmamız gereken birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Biz Balkan Harbi’nde, Çanakkale Harbi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda askerlerimizi şehit vermişiz. Anadolu’da anneler evlatsız, evlatlar babasız kalmış ve şehitlerimizin arkasından hep birlikte türkü yakmışız. ‘Eledim eledim önlük eledim. Aynalı beşikte bebek beledim. Büyüttüm besledim, asker eyledim. Gitti de gelmedi balam, buna ne çare’ demişiz. Bu bizim halk türkümüz halk. Biz şehitlerimizin arkasından beraber ağlarız, cenazesine beraber gideriz. Biz bu öfke diline, kutuplaşmaya, ayrışmaya izin vermeyeceğiz. Genel Başkanımız hepimize ‘Sevgi kazanacak’ dedi. Biz sevgi kazanacak diyeceğiz ve ötekieştirmeyi, kutuplaştırmayı, iktidarlarını bunun üzerinden var edenleri bu şekilde yeneceğiz” diye konuştu.

‘GÜN GELECEK HESAP SORULACAK’

Saldırının, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı yapıldığını belirten Atila Sertel, “Kıymetli İzmirliler demokrasinin Türkiye’de en büyük temsilcileri, yurtseverler, devrimciler, Atatürkçüler, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na alçakça bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırı şahsına değil, bu saldırı Cumhuriyetedir, bu saldırı Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünedir, bayrağımızadır, vatanımızadır, şehitlerimizedir. Bu saldırıyı affetmek asla mümkün değildir. ‘CHP’lileri şehit cenazelerine almayın’ diyen Süleyman Soylu bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapamaz, yapmamalıdır. Alçaklara ‘değerli arkadaşlarım’ diyen Hulusi Akar bu ülkede Milli Savunma Bakanlığı yapamaz, yapmamalıdır. Bizi korkutamazsınız, yıldıramazsınız. Biz bu ülkede yurtseverliğin, insanlığın, demokrasinin, Atatürkçülüğün, bayrağın bekçileriyiz. Hepinizden gün gelecek hesap sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

‘EY SARAYDAKİ VATANDAŞ SEN KİM OLUYORSUN?’

Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmanın Mustafa Kemal’e sahip çıkmak olduğunu söyleyen Kani Beko, “Yüreği memleket, Mustafa Kemal ve demokrasi sevdasıyla dolu güzel İzmirliler hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Genel Başkanımıza saldıran leş kargalarını lanetliyorum. Bu topraklarda eşitliğe, adalete, barışa, kardeşliğe sahip çıkmak Sayın Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmaktır. Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmak Mustafa Kemal’e sahip çıkmaktır. Bu topraklar da, askerler de, işçiler de, köylüler de bizim, ey saraydaki vatandaş sen kimsin? Sen kim oluyorsun?” açıklamasında bulundu.

‘İÇİŞLERİ BAKANI SANA YAZIKLAR OLSUN’

Saldırıya sebebiyet verenlerin sarayda olduğunu dile getiren Özcan Purçu, “Herkes bilsin ki Genel Başkanımıza yapılan saldırı bütün Türkiye’ye yapılmıştır. Buna sebep verenler TBMM’de, sarayda görev yapıyorlar. Yazıklar olsun. Sayın siyasiler, şu dilinize sahip çıkın. Siyaseti ahlakınıza, terbiyenize göre yapın. Bizi hedef gösterdiniz. Bu vatanı seven, barışı, demokrasiyi seven insanları hedef gösterdiniz. Hepsini size iade ediyoruz. İçişleri Bakanı sen o koltukta oturamazsın. Sana yazıklar olsun. Bunun hesabını vereceksiniz” dedi.

‘SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Tacettin Bayır ise; “Polislerimiz bizim polislerimiz, ülke bizim ülkemiz, bayrak bizim bayrağımız, cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz. Mustafa Kemal’in arkasında sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KARDEŞLİĞİMİZ SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK’

Eyleme destek çıkanlar arasında yer alan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Artvin’de PKK saldırısına uğramış birine, Çubuklu’da el kaldıranlar namussuzdur. Bu alçakça saldırıyı İYİ Partililer olarak kınıyoruz. Siz saraylara kavuşarak muradınıza ermiş olabilirsiniz. Ama biz yurtseverler olarak umudumuzu sonsuza kadar taşıyacağız. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi