DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  Geçtiğimiz günlerde Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın Karaburun Belediyesi’nin personel kimlik kartlarından T.C. ibaresini kaldırdığı iddia edilmişti.

AKP’li Hamza Dağ’ın iddialar üzerine sosyal medya hesabından İlkay Girgin Erdoğan’a yönelik, “Liyakati ve etik değerleri hiçe sayarak belediye şirketine kendisini müdür olarak atayan ve belediye iştiraklerine yakınlarını yerleştiren Karaburun Belediye Başkanı, şimdi de belediye kartlarından Türk bayrağını kaldırmış. Bir CHP'linin bayrakla ne sorunu olur demeyin, oluyor maalesef” ifadelerini kullanmasına, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır tepki gösterdi.

Sındır, AKP’li Dağ’ın ‘Bir CHP’linin bayrakla ne sorunu olur demeyin, oluyor maalesef’ cümlelerine karşılık, “Aslında haklı, tarihimizde CHP’liyim diyen kimsenin bayrağımızla, Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olmamıştır ve asla olmaz da, bunu beklemesinler. Ama herkes bilir ki, cumhuriyetimizden, ay yıldızlı al bayrağımızdan ve kamu, kurum adlarının önündeki TC ibaresinden rahatsız olan AKP’li çok sayıda yönetici bulabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘BU İFTİRA YAPIŞMAZ’

CHP’li Sındır, yaptığı paylaşımda, “Karaburun Belediye Başkanımız Sayın İlkay Girgin Erdoğan’a attıkları düzmece ve yalanla dolu iftira çamuru, ne başkanımıza ne partimize yapışmaz ama zaten her zaman ellerine bulaşmış olan bu çamurdan AKP’li bazı yöneticilerin hiçbir zaman kurtulamayacağı ortada” cümlelerini kullandı.

‘EN ÖN SAFLARDA YERİMİZİ ALACAĞIZ’

Kamil Okyay Sındır, İlkay Girgin Erdoğan’ın iftiralara yönelik suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, “CHP, vatanımıza, milletimize, şanlı bayrağımıza ve laik cumhuriyetimize yönelik her türlü saldırı karşısında en ön saflarda yerini almaya devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi