BÜŞRA RAMNALI-CEREN DUMAN/İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Biz bu kente ne kadar hizmet etsek azdır. Medeniyetler şehridir İzmir. İstanbul’dan göç almasın diye, çok fazla da övmek istemiyorum bu şehri.” dedi.

‘MİLLETVEKİLİ OLABİLMEK İÇİN 25 YIL BEKLEDİM’

Siyasete çok küçük yaşlarda başladığını belirten Atilla Sertel ‘’Siyasete başladığımda daha 16 yaşındaydım. Bizim mahallede üniversite okuyan devrimci gençler vardı. Bana kitaplar vermeye başladılar ve dediler ki Türkiye’yi biz kurtaracağız. Daha sonraları 2,5 yıl kadar belediyede çalıştım. 91 yılında ön seçim vardı. Sosyal Demokratçı Parti’de de 24 aday adayı vardı. Ben gidip yarışmak için Yüksel beyden izin istedim, ‘çok gençsin’ dedi. O zamanlar baraj yüzde 25’ti. O gece milletvekili oldum. Ancak sabah 5.30’da işler değişti ANAP kazandı. Benimde milletvekilliği de düştü2015’e kadar da bir daha ön seçim olmadı. Bende milletvekili olamadım. Milletvekili olabilmek için 25 yıl bekledim. Beni seçen herkese minnettarım “ diye konuştu.

‘KANUN TEKLİFLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR’

Sertel, eski bir gazeteci olmasının siyasette avantajları olduğunu vurgulayarak, ‘’Birçok insana hizmet edip işlerini görebiliyorsun. Yardımcı olmaya çalışıyorum, toplumun sorunlarını dile getirmeye çalışıyorum. Ara ara önerilerde bulunuyoruz. Ancak keşke iktidar olabilsek o zaman daha farklı olur. O zaman Türkiye’nin sorunlarını çözme ihtimalimiz artar.” CHP bünyesinde hazırlanan kanun tekliflerine dikkat çeken Sertel, “Kanun teklifi hazırlıyoruz kabul etmiyorlar. O kadar çok kanun teklifi hazırlayıp veriyoruz ama görmezden geliyorlar. Ama ne zaman bizim seçim dönemi geliyor işte o zaman AKP bizim tekliflerimizi çalıyor. O hırsızlıklarıyla geliyorlar” dedi.

‘ÖZGÜR BASIN VAR İSE ÖZGÜR TOPLUM VARDIR’

Türkiye’de ki basın özgürlüğüne getirilen ambargoları sert bir dille eleştiren Sertel, basın özgürlüğünün Türkiye’de kara bir tablo olduğunu vurguladı. İzmir milletvekili Sertel, “Bugün iktidarın yüzde 90 ele geçirdiği bir medya var. İnsanlar sürekli yanlış ve kirli bilgiler alıyor. Örneğin Tunç Soyer’in babasıyla, geçmişiyle uğraşıyorlar. Ancak onlara söz hakkı tanımıyorlar. Bu ülkede artık bu işin çivisini çıkardılar. İktidara yalakalık yapmak için kendisini, düşüncesini satan insanlarla dolu. Bunlara gazeteci demeye utanıyorum.” ifadelerini kullandı.

‘YASAKLARI KALDIRACAĞIZ DİYE GELDİLER…’

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Eren Erdem’e verilen ceza hakkında açıklamalarda bulunan Sertel, “Bu cezanın hiçbir mantığı yok. Kimse o cezayı ne kabullenir ne affeder. Türkiye’de artık medya, basın özgürlüğü ne kadar kötü bir tablodaysa bu hukuk içinde geçerli. Ben diliyor ve istiyorum ki insanlar yazdıklarından söylediklerinden ve düşündüklerinden bir cezaya çarptırılmasın. Bu ülkede yasakları ve yolsuzlukları kaldıracağız diye geldiler. Bunlar kat be kat arttı .‘’ dedi.

‘NE KADAR HİZMET ETSEK AZDIR’

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ayrıca Tunç Soyer’in ‘Aşkla İzmir’ sloganı hakkında konuşarak, kendi İzmir aşkını vurguladı. Sertel, “İzmir’i çok seviyorum. Tunç Bey de eminim çok seviyor. Aşkla İzmir sloganı da bu sevgi bu şevkten geliyor. Biz bu kente ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü medeniyetler şehridir İzmir. Çok fazla da övmek istemiyorum bu şehri İstanbul’dan göç almasın diye. Yeşili mavisi iç içe bir şehir burası. İzmir, dünyada yaşanacak 10 şehir arasına giriyor. Bunun temel nedenlerinden biri de sosyal demokratik bir yapısının olmasıdır “ dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN AKP’NİN ELİNDEKİ BELEDİYELERİ GERİ ALMAK’

Hedeflerinin tüm ilçelerde kazanmak olduğunu söyleyen milletvekili Sertel, ‘’30’da 30 yapmak için gayret gösteriyoruz. Herhangi bir ilçede kazaya uğramamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Şu an önemli olan AKP’nin elindeki belediyeleri geri almak. İl başkanı şu an oraları bana görev olarak verdi bende çalışmalarımı sürdürüyorum. Bizim ilçelerden hiçbir şüphemiz yok önemli olan son dakikaya kadar çalışıp sandıklarımıza sahip çıkmak “ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi