Eski CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Türkiye için sorunlar yumağının hızla büyüdüğünü gördüğünü belirtti. Güven, “Dış politikada sürekli gerilim yaşanıyor. En son Doğu Akdeniz’de sıkıntıar başladı. Umarım bu savaş noktasına taşınmaz, masa başında çözülür. Ülkemizin çıkarlarını koruyabilmeliyiz. Doğalgaz bulundu, bu olumlu bir şey. Türkiye ekonomisine katkısı bulunabilecek bir şey. İnşallah daha da bulunur. Fakat tabi ekonomi çok zor durumda. Dış ödemeler dengesinde açık devam ediyor. Çok ciddi açıklarımız var.Bu ekonomik sorunları aşmak kolay değil. Halkın, hükümetin, dar gelirlinin işi çok zor. Sonuçta bu ülke hepimizin. Sorunları çözmek hükümetin görevi ama görülüyor ki hüküme bu konuda yetersiz kalıyor” dedi ve hükümetin bir an önce önlem almaya başlaması gerektiğini söyledi.

PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

Kurultay’ı da değerlendiren Güven, siyasi partilerin tüzüğünün ve kadrosunun önemini anlattı. Güven, bir partiyi iktidara taşıayacak önemli etkenin kadrosu olduğunu söyledi. Güven, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin eksikleri olduğunu düşünüyorum. Biraz hayalci olmamak lazım. CHP şu an kadro zenginliği açısından yeterli zenginlikte değil. Kurultayda iktidar için çalışmalar yeterli değil, oluşturulan kadrolar yeterli değil. Tüzükte yapılan değişiklikleri de eleştiriyorum. Bu şekilde barajlarla partinin kadrosunun güçlü yapılması anlamında eksiklikler oldu. Dış politika bu kadar bozulmuşken CHP’nin dış politikada doğru strajiler üreten bir anlayış içerisinde olması lazım. Ancak CHP’nin şu an MYK’sında dış politikaya yarar sağlamış hiçkimse yok. Hariciyesi yok. Böyle olmaz ki. Hukuk gibi konularda da CHP’nin eksik kalıyor. Bunları gidermezsek iktidara yürüyecek politikalarda zayıf kalırız. Güçlü kadro oluşturmada partinin eksiği var. Örgütler oluşturmak konusunda da eksikler var” sözleri ile kendi partisini eleştiri yağmuruna tuttu.

MEMLEKET HAREKETİ’NE NE DEDİ?

İlk başlarda Muharrem İnce’yi desteklemediğini söyleyen Güven, “Muharrem İnce’ci değildim” dedi. Güven, milletvekili için müraacat ettiğini ancak aday gösterilmediğini söyleyerek bu koşullar altında kurultai için imza verdiğini belirtti. Güven, Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ni başlatacağı an sosyal medyadan açıklama yaptığını ve Muharrem İnce’nin iddiasını ortaya koyması gerekiyorsa o iddiasını CHP’de ortaya koyması gerektiğini ve CHP’lilerin buna saygı duyması gerektiğini söylediğini belirtti. Güven, “Cumhurbaşkanları seçiminde iki turlu seçim belirlemeliyiz. Millet İttifakının bir turlu seçimde kazanma şansı çok zayıf. Arkadaşların Millet İttifakı içinde muhalefet çalışması yapması yararlı olur. Muharrem İnce’ye saygı duyuyorum. Büyük bir oy potansiyeli yarattı Cumhuriyet Halk Partisi’ne” ifadelerini kullandı.

‘ZORLUK ÇEKTİK’

“İstanbul seçimlerinde ‘Atı alan Üsküdar’I geçecekti’ ama geçemedi. Çünkü sandıklara sahip çıktık” diyen Güven, bunu bir ilde yapmanın kolay olduğunu dile getirdi. Güven, “Türkiye’de yapmak zor. Sorunlu bölge çok. Bütün sandıklara sahip çıkmak kolay bir iş değil. Sandıklarda yetersiz kaldık. Islak imzaları alıp genel merkeze ulaştırmakta zorluk çektik. Bu sonuçlar elinde olmadığı zaman kolay direnemiyorsun. Genel Merkez ders çıkardı, İnce’de ‘Doğru götüremedim süreci’ dedi. İnce’nin mücadalesi İstanbul’u da doğru etkiledi. Deneyim sahibi olduk” diye konuştu. CHP’li Güven, yerel yönetimlerin iktidardan kaynaklanan finans sorunu olduğunu da iddia etti ve siyasette geçmişteki anlayışı, parti bağlılığı ile yola devam edeceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi