İZ GAZETE-  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı seçimine saatler kala adaylardan Uygar Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden çekildiğini açıkladı. Yıldırım, "CHP İzmir neferlerinin tekrardan parti tüzüğünü ve Nutuk'u okumaları; bugünkü kirliliğin bir daha yaşanmamasının önünü açacaktır. İzmirdeki feodal beylerin gölgesi ve baskısı altında, kirli pazarlıkların yapıldığı bir seçimde bulunmayıp, seçime katılmama kararını aldım. YENİLDİM. Tüm dostlara sevgi ve selamlarımla..." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın ardından diğer aday Cevat Eren Arslan da adaylıktan çekildi. 

Arslan'ın yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizin gün geçtikçe karanlığa sürüklendiği, genç işsiz sayısının rekor seviyesine ulaştığı, üniversite diplomasının ya da diplomasızlığın bir anlam ifade etmediği, İstanbul Sözleşmesinin tartışılıp, türkülerden korkulduğu bu girdabı yırtmak için tarihsel bir fırsatın eşiğindeyiz. Bizler partimizin mutfağı olan gençlik örgütünde yetişmiş, Cumhuriyet değerlerine, demokratik Türkiye idealine ve adalete inanmış gençler olarak, kaosun ancak birliktelikle yok edileceğinin inancındayız.Tüm bu nedenler ışığında;  Daha güçlü bir gençlik ve genel iktidar hedefimiz için Av. Burak Kotan ile birleşme kararı almış bulunmaktayız.  1 yıla yakın süredir omzuma omuz olan, yanlarında yürümekten onur duyduğum yoldaşlarıma destekleri için çok teşekkür ederim.  Önemli olan kişilerin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır.  İzmir'de yanan bu çoban ateşi tüm ülkemizi aydınlatacaktır. Saygılarımla" denildi.

YENİ BAŞKAN BURAK KOTAN OLDU

Yarışmaya saatler kala iki adayın çekilmesiyle birlikte kongrede Burak Kotan ve Mert Anıl Akgül olmak üzere iki aday kaldı. Gerçekleşen seçimle Kotan'a 151 oy çıkarken, Akgül 143 oy aldı. Böylece CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan oldu.

Editör: Haber Merkezi