CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmirli 3 vekilin ve bir Parti Meclisi üyesinin, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yer almasının çok önemli olduğunu söyledi. Yüksel, "Bize bu gururu yaşatan ve aynı zamanda İzmir milletvekilimiz olan, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

CHP Parti Meclisi toplantınsının ardından, MYK'da görev dağılımı gerçekleşti. Buna göre İzmir, MYK'da ilk kez bu kadar yüksek oranda temsil edilirken, toplam da 4 İzmirli MYK'da yer aldı. Bununla ilgili yazılı açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, bunun sadece İzmir için değil, tüm Türkiye için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle MYK'da görev alan tüm genel başkan yardımcılarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ama tabii ki bize mutluluk ve gurur veren ayrı bir olay var. İzmir, CHP tarihinde MYK'da ilk kez bu kadar güçlü ve fazla sayıyla temsil ediliyor. Partimizin hem Genel Sekreteri, hem de son derece önemli olan, genel başkan yardımcılıklarından 3'ü İzmirli isimlerden oluşuyor. Bu benim göreve gelirken en çok istediğim şeylerden biriydi. MYK'da güçlü İzmir temsili, çok ama çok önemliydi. Çünkü biz İzmir örgütü olarak, İzmir'de yaşanan başarıların tüm Türkiye'de yaşanmasını, tüm Türkiye'nin İzmir gibi olmasını hedefliyoruz. Şimdi Genel Merkezdeki, bu güçlü İzmir temsili bizi hedefimize bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu görevlendirmeler CHP'nin gücüne güç katacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca CHP gibi, Cumhuriyeti kuran bir partinin en önemli karar mercilerinden birinde, bu kadar önemli görevlere İzmirlilerin getirilmesi, CHP'nin ve Genel Başkanımızın İzmir'e ve İzmirliye verdiği büyük önemi de göstermektedir. Bu önemli görevlere seçilen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, birlikte büyük işlere ve önemli başarılara imza atacağımıza canı gönülden inanıyorum."

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Yüksel, bunun ardında kurultay öncesi, tüm örgütle birlikte yaptıkları ortak çalışmaların olduğunu ifade ederek, "Kurultay öncesi delegelerimiz, milletvekillerimiz, ilçe ve belediye başkanlarımız ile ayrı ayrı yaptığımız toplantılar ve hazırlıklar, İzmir'in MYK'da bu denli güçlü temsilini sağlayan etkenlerden biri olmuştur. Bundan sonra da ortak akıldan taviz vermeyeceğiz. Tüm örgütümüzle birlik içinde mücadele edecek ve CHP'nin iktidarı için çalışacağız. Bize bu gururu yaşatan ve aynı zamanda İzmir milletvekilimiz olan, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

DHA

 

Editör: Haber Merkezi