Son dönemlerin en uzun süren adaylık maratonuna sahne olan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı adaylık yarışında Mevcut İl Başkanı Ozan Uyan, Cevat Eren Arslan ve Mert Anıl Akgül adaylık için çalışmalarını sürdürüyor. 

İzmir Gündem'de yer alan habere göre İl başkanı Uyan’dan adaylık noktasında henüz bir açıklama gelmedi. Uyan’ı mevcut Gençlik Kolları Başkanları’nın yanı sıra, Karabağlar Meclis Üyesi, İl Gençlik Kolları Sekreteri Dila Koyurga ve CHP İzmir siyasetinin tanınan isimlerinden Gürkan Önalan’ın desteklediği iddia ediliyor.

Bayındır ve Torbalı gençlik kolları pandemi süreci öncesi Uyan’a destek açıklaması yapmıştı.

Öte yandan Cevat Eren Arslan'ın çalışmaları da devam ediyor. Gençlik Kolları İlçe Başkanları’nın bir bölümünün, Narlıdere Meclis Üyesi Erman Uzun’un, Konak Meclis Üyesi Orçun Altanhan’ın, Gençlik Kolları Önceki dönem il yöneticileri Eren Polat ve CHP İzmir siyasetinin tanınan isimlerinden önceki dönem Foça Gençlik Kolları Başkanı Umut Hikmet’in de Arslan'ı desteklediği  iddia ediliyor.

Yine aynı haberde Umut Hikmet’in de desteklediği iddia edilen Arslan’ın adaylık noktasında yaptığı çalışmalarla birlikte özellikle metropolün; Karabağlar, Konak, Çiğli’nin blok ve Karşıyaka delegasyonunun ise büyük bir bölümünün desteğini alan Arslan’ın seçimin favorisi olduğu iddia ediliyor.

Önceki dönem Seferihisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Akın Emre İldeniz’in adaylıktan çekilmesiyle aday çıkan Mer Anıl Akgül de çalışmalara devam ediyor. Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Önceki dönem İzmir İl Gençlik Kolları Başkanları Sinan Sarıküse, Berk Ulusal, Mustafa Evsen, CHP İzmir siyasetinin tanınan isimlerinden Tarık Akbaba’nın, ve önceki dönem il yöneticisi Ömer Berk Gönençer’in Akgül için destek toplamaya çalıştığı iddia ediliyor.

Akgül’e ayrıca, metropolde Bayraklı ve Bornova’nın bir kısım delegasyonu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları destek veriyor.

AKGÜL TARAFINDA MYK HAREKETLİLİĞİ!

Yine İzmir Gündem’de yer alan habere göre Mert Anıl Akgül’ün kongreyi kazandığı takdirde Gençlik Kolları Kurultayı’nda İrfan İnanç Yıldız ve Berk Ulusal’ın da desteklediği mevcut Gençlik Kolları Genel Sekreteri Utku Caner Çaykara’yı Genel Başkan adaylığı noktasında destekleyeceği konuşulurken, listeye İzmir’den İrfan İnanç Yıldız’ın özellikle önceki dönemler Gençlik Kolları İl Yöneticisi, Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay’ın oğlu Onur Günay’ı MYK olarak yazdıracağı, Berk Ulusal’ın ise geçtiğimiz dönem Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Fırat Can Tan veya Buca’dan Mustafa Mazlumoğlu’nu MYK listesine yazdıracağı iddia ediliyor. Ayrıca Bornova İlçe Başkanı Burak Gülen’in Akgül’den önceki dönem il ana kademe yöneticisi, Ömer Yener’i MYK’ya istediği ve bu konuda uzlaşı sağlandığı konuşulanlar arasında.

Editör: Haber Merkezi