SERAP ATKAN/ İZGAZETE -  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani’yi gerekçe göstererek 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin olduğu belirtildi. Gözaltılara karşı İzmir CHP’den ilk tepki Tuncay Özkan ile Atila Sertel’den geldi. Özkan, "Kardeşim Sırrı Süreyya Önder’e yaptığınız zulümdür. Tam altı yıl sonra yargılanıp serbest kaldıkları dosyadan yüzlerce siyasetçiye yaptığınız zulümdür. Bunların sonunda zulmünüzde boğulursunuz" dedi. Sertel ise  "Müthiş tüccar yine eski defterleri karıştırmıştır acaba ne yapsam da tutuklasam diye, sürekli geçmişe dönen bu iktidar iflas etmiştir” şeklinde konuştu. 

YAPTIĞINIZ ZULÜMDÜR! ZULMÜNÜZDE BOĞULURSUNUZ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Kardeşim Sırrı Süreyya Önder’e yaptığınız zulümdür. Tam altı yıl sonra yargılanıp serbest kaldıkları dosyadan yüzlerce siyasetçiye yaptığınız zulümdür. Bunların sonunda zulmünüzde boğulursunuz. Kars’ın seçilmiş Belediye Başkanı Ayhan Bilgen den, RTÜK üyesi Ali Ürküt’e, Sırrı Süreyya Önder’e kadar yüzlerce insan, uydurulmuş gerekçelerle zulm altına alınıyorsa, bedeli ağır olur. Zalimler unutmasın adalet er geç herkese lazım olur.” dedi. 



 

YÖNETEMEDİĞİ İÇİN ŞİDDETE VE BASKIYA BAŞVURUYOR!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise ”Müthiş tüccar yine eski defterleri karıştırırmış acaba ne yapsam da tutuklasam diye, sürekli geçmişe dönen bu iktidar iflas etmiştir. Geçmişte Ergenekon davası diyerek bir torba açtı herkesi içine attı. Amaçları toplumu sindirmek baskı uygulamak ve toplumu ayrıştırıp kavgaya sürüklemektir. Ekonominin çöküşünü unutturmak için ise 6 sene önceki twitter hesaplarını kurcalayıp yeni tutuklamaları gündeme getiriyor. Artık bilinmesi gerekir ki tek adam ülkeyi yönetemiyor. Yönetemediği için her türlü şiddet ve baskıya başvuruyor” şeklinde konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi