GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, il gençlik kolları kongresinde yaşanan arbedede basın mensuplarına saldırdığı ve olayları karıştığı tespit edilen 9 isim hakkındaki il disiplin kurulu tarafından verilen kararlar görüşüldü. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu hakkındaki disiplin soruşturması dosyası da karara bağlandı.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, 29 Ağustos’ta gerçekleşen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde yaşanan arbedede olaylara karıştığı ve basın mensuplarına saldırdığı tespit edilen; Atakan Demirtaş, Hüseyin Gül, Onur Kurt, Taner Gül, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Emre Gelen ve Tarık Akbaba kesin ihraç istemiyle, Mehmet Tokan ise kınama istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilmişti. 

İl Disiplin Kurulu’nun kararında; Mehmet Tokan, Atakan Demirtaş, Hüseyin Gül hakkında kınama cezası, Onur Kurt, Taner Gül, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan hakkında geçici ihraç, Emre Gelen hakkında uyarı cezası verdi, Tarık Akbaba'ya ise ceza verilmedi.  Geçici ihraç cezalarının süresi 1 yıl olarak belirlendi.

KARARLAR YDK’YA TAŞINIYOR

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında, 9 isim hakkındaki disiplin kurulu kararlarını Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) taşıma kararı aldı. Dosyalar YDK’ya iletilecek.

MECLİS ÜYESİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’nun kınama istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi. 

İl Başkanlığı daha önce Derinsu hakkında da grup başkanvekilliği görevini yerine getirmediği gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatmış ve Derinsu il yönetimi tarafından oluşturulan komisyona ifade vermişti.

Editör: Haber Merkezi