Yaşanan Covid-19 salgını sonrasında alınan önlemler kapsamında başta amatör futbol ligleri olmak üzere birçok branştaki amatör spor müsabakalarının durdurulması sonrasında, amatör spor kulüplerindeki faaliyetler sona ermişti. Özellikle futbolda amatör liglerin sona ermesinin ardından hem kulüpler hem de altyapıyı oluşturan sporcuların durumları belirsiz bir hal almıştı.

Yaşanan sıkıntılara ve amatör kulüplerin çağrılarına duyarsız kalmayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Spor ve Amatör Spor Kulüplerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez’in öncülüğünde yeni bir çalışma başlattı. İzmir’deki amatör spor kulüplerinin yaşadığı sıkıntıların tespit edilmesi, raporlanması ve çözüm önerilerinin sunulmasını amaçlayan çalışma kapsamında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’de bazı spor kulüplerini ziyaret ederek sorunları dinlemişti.

ÖZDÖNMEZ, AMATÖR KULÜPLER SPORCU FABRİKALARIMIZDIR.

Amatör spor kulüpleri ile ilgili çalışmaların, İzmir’in 30 ilçesinde yapılacağını belirten CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, konuyla ilgili İzmir’deki tüm ilçe başkanlarına bir yazı gönderildiğini, çalışmanın kapsamı ve öneminin aktarıldığını belirterek, şunları söyledi,

Spor Kulüplerimiz, Türkiye’de tüm branşlardaki spor kulüplerinin ayakta kalmasını sağlayan sporcu fabrikalarıdır. Bu fabrikalar şu anda kapalı ve üretim durmuş halde. Salgın için alınan tedbirlere elbette diyecek bir şey yok ama bu kulüplerimiz ve sporcularımız için farklı seçenekler ortaya konulabilir ve sporcularımızın spordan kopmaması, kulüplerimizin hem maddi sıkıntı yaşamamaları hem de sporcularını kaybetmemeleri için önlemler alınabilirdi. Maalesef sadece “Amatör Ligleri Erteledik” dediler ve kulüplerimizi kendi başlarına bıraktılar. CHP İzmir il başkanlığı olarak uzun süredir İzmir’de birçok branşta yer alan amatör kulüplerimizle iletişim halindeyiz. Amacımız bu kulüplerimizin ve sporcularımızın bir an önce toparlanmalarını ve yeniden Türk sporu için üretim yapmalarını sağlamak. Bu bağlamda İzmir Büyükşehir belediyemiz tüm İzmir’de ve ilçe belediyelerimiz kendi ilçelerinde kulüplerimize önemli destekler veriyorlar. Belediyelerimizin bu destekleri sayesin kulüplerimizin bir çoğu ayakta kalmayı başardı. Şimdi biz de öncelikle tüm ilçelerimizdeki amatör branşlarda yer alan kulüplerimizin isteklerini, sıkıntılarını ve önerilerini almak istiyoruz. Bu adımın ardında da gelen taleplere yönelik raporlamalar yapmak ve çözümler üretmek amacındayız. Bu sebeple CHP İzmir İl Başkanlığı olarak 30 ilçemizde de bir seferberlik başlattık. İlçe başkanlıklarımıza gönderdiğimiz üst yazıyla, ilçelerinde bulunan amatör kulüpleri, spordan sorumlu ilçe başkan yardımcısının bulunacağı bir heyetle ziyaret etmelerini ve ziyaretlerden çıkacak sonuçların raporlanarak tarafımıza gönderilmesini istedik. 30 ilçeden gelecek raporlarımız il başkanlığımızda değerlendirilecek ve CHP Genel Merkezimizin ve Spor Kurulumuzun katkılarıyla çözüm önerilerimizi kamuoyu ve spor kulüplerimizle paylaşacağız.

Editör: Haber Merkezi