UMUT KARAKOYUN/DHA - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları ve CHP ilçe başkanlarıyla, Çetin Emeç Toplantı salonunda bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Deniz Yücel, 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İzmir İl Örgütü olarak İstanbul İl Örgütü'ne gereken desteği vereceklerini ifade eden Yücel, "Bu artık Millet İttifakı'nın meselesi olmaktan çıktı. Toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çeken, vicdanları kanatan bir karar. O nedenle 23 Haziran seçimlerine kadar CHP İzmir İl Örgütü olarak gereken hazırlığı ve örgütlenmeyi yapacağız. Sayın Ekrem İmamoğlu'nu daha büyük bir oy oranı ile yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçtireceğiz" dedi.


'İSTANBUL SEÇMENİNİ OY KULLANMASI İÇİN GÖTÜRECEĞİZ'


İzmir'de yaşayan İstanbul seçmenin 23 Haziran'da oy kullanması için götürme konusunda çalışma yapacaklarını da aktaran Yücel, şöyle dedi:


"Burada yaşayan İstanbul seçmeninin, oraya götürülmesi ve getirilmesine yönelik bir çalışma yapacağız. Ülkede Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararına karşı toplumun her kesiminde bir rahatsızlık var. Bunu hukukun, mantığın, vicdanın hiçbir yerine oturtamıyorsunuz. Biz de oy vermeyen seçmenin kazanılması konusunda çalışacağız."


'HERKESE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR'


Toplantıda ayrıca İzmir'deki seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarını da anlatan Deniz Yücel, "İzmir'de yakaladığımız başarı, hedeflediğimiz başarıya yakındı, ancak kazanamadığımız ilçeler var. Bu ilçelerde bir dahaki seçimleri kazanmak için hiç ara vermeden çalışmalara devam etme konusunda görüşlerimizi paylaştık. Diğer ilçe belediyeleri, örgütler ve Büyükşehir Belediyesi olarak, kazanamadığımız ilçelere gerekli her türlü desteği, yatırımı götürme konusunda mutabakata vardık" dedi.


Millet İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'ye umut olduğunu kaydeden Yücel, şöyle dedi:


"Yerel seçimlerde yakaladığımız başarıyı ilk genel seçimlerde, CHP'yi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerekiyor. Bu dönem görev yapan herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Geneldeki iktidar yerelden geçiyor. O nedenle belediye başkanlarının tarihi görevlerinin, sorumluluklarının, misyonlarının olduğunu unutmadan, çalışmalarını ve hizmetlerini yapmaları gerektiğini konuştuk. 23 Haziran'da İstanbul'u yeniden kazandıktan sonra İzmir için çalışmalarımı hızlandıracağız."

Editör: Haber Merkezi