Yaklaşık 3 buçuk saat süren kurul toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, görüşülen konular ve alınan kararlar hakkında şunları ifade etti.

SURİYELİLERE ÖNCE MÜLTECİ OLMA HAKKI VERİLSİN

Olağan yönetim kurulu toplantımızda öncelikle Türkiye'nin dolayısıyla da İzmirlinin gündeminde sıklıkla yer alan, Suriyelilere vatandaşlık verilmek istenmesi konusunu görüştük. Bu konuda ülkemizde bulunan Suriyelilere öncelikle mülteci tanımıyla ilgili tam olarak hakların verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birleşmiş Milletlerin "Mülteci" olarak tanımladığı haklara kavuşmaları durumunda Türkiye'de bulunan Suriyeliler zaten daha iyi ve insanca haklara sahip olacaklardır. Vatandaşlık konusunun, AKP ve cumhurbaşkanı tarafından durup dururken gündemi getirilmesini yersiz ve bu konunun siyasete alet edinmek istenmesinden öte bir şey olmadığını düşünüyoruz. Biz Suriyelilere, zaten haklara sahip oldukları vatanlarını geri vermek için, çalışmalar yapılması konusunda hemfikiriz. Vatandaşlık konusunun gündemde tutulması "Suriyelilerin istenip, istenmemesi" gibi bir tartışmanın doğmasına sebep olacaktır. Bu da hem ülkemizdeki mültecileri rencide edecek, hem de yeni tartışmaların ve gerginliklerin önünü açacaktır. Bizler CHP'li olarak, ülkemize sığınan Suriyelilere elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz, onların ülkemizde misafir kalacakları dönemde insanca yaşamaları ve sonrasında barışın inşa edileceği ülkelerine dönmeleri konusunda çalışmayı sürdüreceğiz.

29 TEMMUZ'DA KİRAZ'A ÇIKARMA VAR.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, yönetim kurulunda belediyelerin CHP' de olmadığı ilçelerden Kiraz'a, daha önce milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla yaptıkları Ödemiş çıkarmasına benzer bi ziyaret gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirterek "29 Temmuz Cuma günü, CHP İzmir İl örgütü olarak Kiraz ilçemize bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Kiraz'da yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek ve çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Kiraz'da hem süt hem' de besicilik için yapılan hayvancılıkta büyük sıkıntılar var. Yine çiftçimizin AKP iktidarının sorumsuz ve tarımım yok etmeye yönelik icraatlarından kaynaklanan problemleri var. Ayrıca Belediyeden siyasi görüşleri sebebiyle çıkarılan, işlerinden edilen işçilerimiz var. Tüm bu sorunlara dikkat çekmek, üretebileceğimiz çözümlerle Kiraz halkına "Yalnız değilsiniz" mesajı vermek için içeye bir çıkarma yapma kararı aldık" dedi.

TİRE İÇİN YENİDEN TOPLANACAĞIZ

Yüksel, toplantıda CHP Tire’de yaşanan gelişmelerinde ele alındığı söyleyerek, "Evet Tire kongre için imza toplanması ve verilen bazı imzaların geri çekilmesiyle ilgili gelişmeleri de kurulumuzda görüştük. Bu konuda oldukça titiz bir çalışma yürütüyoruz Benzer durumlar için verilen Anayasa mahkemesi kararları ve oluşan içtihatları da gözden geçiriyoruz. Bu konuda CHP Genel merkezimizle de iletişim halindeyiz. Daha ayrıntılı inceleme yapmak için bu konuyu 18 Temmuz Pazartesi günü yapacağımız yönetim kurulu toplantımızda yeniden görüşeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi