Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geçtiğimiz haftalarda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirdiği 2 günlük çalıştayın ardından İzmir İl Örgütü çalışmaların startını veriyor. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarıyla örgüt çalışmaları gündemiyle ile bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıya il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

“ARTIK KAVGA ŞİKAYET YOK, İKTİDARA YÜRÜYORUZ”
Basına kapalı gerçekleşen toplantıda edinilen bilgilere göre;CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile CHP Genel Sekreterliği’nin ilçe başkanlarından ivedilikle çalışma yapmasını istediği 5 madde görüşüldü. İl Başkanı Deniz Yücel örgüt çalışmaları hakkındaki maddeler ile ilgili ilçe başkanlarını bilgilendirdi. Yücel’in, “Artık kavga etmek yok. Şikayet etmek yok. İktidara yürüyoruz. Örgüt çalışmalarına yoğunlaşalım. Geliştirici öneriler ortaya koyalım” minvalinde mesajlar verdiği öğrenildi.

İŞTE O MADDELER

Örgüt Çalışmaları hakkında olan 5 madde içerisinde; 05.11.2020 tarihine kadar aktif mahalle temsilcisinin bulunmadığı mahallelerde mahalle temsilcilerini ‘Muhtarlık Bölgesi Temsilcileri Yönetmeliği’nin 2’nci maddesi uyarında en az 1 üyenin seçim veya atama yöntemleriyle belirlenmesi, mahalle temsilciliklerinin aktif çalışmalarına yönelik planlamasının yapılması istendi.

05.12. 2020 tarihine kadar mahalle temsilcileriyle koordinasyon olarak sağlanarak öbek örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi, 05.11.2020 tarihine kadar son seçimlerde görevlendirme yapılmamış ya da görevli olduğu halde sandık görevine gidilmemiş sandıklarda aktif üyelik gözetilerek ve görev bilincine sadık üyelerle sandık sorumlularının görevlendirmelerinin özenle tamamlanması, 05.11.2020 tarihine kadar, partinin üyesi olmayan mahalle ve sandıkların tespitinin yapılması ve ivedilikle yeni üye kazandırılması istendi. 
Ayrıca mevcut üye yapısı üzerinde üye taraması yapılarak; üyelik bilgisine sahip olup olmadığı, partinin çalışmalarına katılıp katılmadığı, etkinlikler ve çalışmalarla ilgili sms ya da çağrı gelip gelmediği, daha aktif görevler almak isteyip istemediği vb konularla ilgili bilgi alınması ve yeni üye kaydı yapılması da belirtildi. 

Söz konusu çalışmaların bugünden itibaren yerine getirilmesi ve yapılan çalışmalar hakkında düzenli olarak örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılarının bilgilendirilmesi de istenildi.

Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel'e doğum günü olması dolayısıyla Yücel'e toplantıda pasta sürprizi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi