Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü bayramlaştı. CHP’nin bayramlaşma töreni her yıl olduğu gibi bu yılda İzmir Sanat’ta gerçekleşti. Törende; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili CHP’li Mustafa Özuslu, CHP Genel Başkanı Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, CHP’li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri ve partililer yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in il dışındaki programı nedeniyle bayramlaşma törenine katılamadığı belirtildi.

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in açıklamaları şöyle: 

‘İNSANLARIMIZ MUTSUZ, UMUTSUZ’
Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu dönemde; gerçekten insanlarda ne bayram kutlayacak ne bayram alışverişi yapacak ne misafir ağırlayacak ne de tatile gidecek hal bırakmadılar. Bu bayram milyonlarca insanımız için bayram olmaktan çok uzak. İnsanlarımız mutsuz, insanlarımız umutsuz. Bir ulusu ulus yapan bütün ortak değerlerimiz AKP iktidarında bir bir tahrip edildi.  Son 19 yılda insanlar benden yada ondan diye, şucu yada bucu diye ayrıştırıldı, insanlar inançları nedeniyle, mezhepleri nedeniyle birbirlerine düşmanlaştırıldı, haber yapan gazetecilerimiz, kendilerine dayatılan rektörü kabul etmeyen, hak arayan gençlerimiz, akademisyenlerimiz devlet düşmanı, terörist ilan edildi… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama bu gidişe son vereceğimiz günler yakındır. 

‘BU DÜZENE SON VERECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN’
Çocukların yatağa aç girmediği, gençlerimizin geleceklerini yurt dışında aramadığı, kadınların; ülkeyi yönetenlerin, devletin kurumlarının kayıtsızlığı nedeniyle katledilmediği, şiddete, tacize, tecavüze uğramadığı, milyonlar açken ve işsizken yandaşların 3’er 5’er yerden ayrı ayrı maaş almadığı, insanların inançları, etnik kökeni ya da yaşam tarzı nedeniyle ayrıştırılmadığı bir Türkiye'yi kuracağımız günler yakındır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde harami düzenine son vereceğimiz günler yakındır. 

BAŞKANLARA VE VEKİLLERE TEŞEKKÜR
Mart’ın sonu bahar diyerek, kazandığımız tüm belediyelerimizin pandemi sürecinde yaptıkları ortada. Her türlü engellemeye rağmen, her türlü baskıya rağmen, her türlü tehdide rağmen belediyelerimizin halkımıza hizmet etmesini engelleyemediler. Genelgeler mi yayınlamadılar?  Soruşturmalar mı açmadılar? hesaplarına bloke mi koymadılar?  Yasa mı çıkartmadılar? Hiçbiri belediye başkanlarımızı durduramadı. Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimizin hizmet etmesini engelleyemeyecekler. Ben buradan, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza, insanı önceleyen yönetim anlayışlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu dönem milletvekillerimiz; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Türkiye’nin her yerinde çalışma yapıyorlar, basmadık yer bırakmıyorlar. Esnafla, işçiyle, emekliyle, gençlerimizle halkımızla bir araya geliyorlar, onların sorunlarını dinliyorlar ve iktidar olduğumuzda bu ülkenin sorunlarını nasıl bir bir çözeceğimizi anlatıyorlar. O yüzden İzmir Milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. 

 

‘İLK AKLA GELEN İSİM KEMAL KILIÇDAROĞLU’
Sözlerimi noktalamadan önce bir konuya dikkat çekmek istiyorum; birileri bir süredir paniklemiş durumda. Saltanatları biteceği için bir panik yaşıyorlar, işi gücü bırakmışlar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olur mu, olmaz mı bunu tartışıyorlar. Ben sadece bir tespitimi paylaşmak istiyorum; dürüstlük, namus, ahlak, erdem, vatan sevgisi, millet sevgisi ve tabiki demokrasiye bağlılık deyince; insanların aklına gelen ilk isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O yüzden, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önde, biz arkasında bu ülkeye demokrasi ve adalet getirmek için emin adımlarla yürüyoruz. Tabi ki Millet İttifakı paydaşları ve tüm dostlarımızla birlikte. Bu harami düzenini artık iktidardan indirmek için emin adımlarla yürüyoruz. Burada bizimle birlikte olan dostlarımızın, örgütümüzün ve İzmirli hemşerilerimizin bayramını kutluyorum. Bir sonraki bayram CHP iktidarında, tüm halkımızın, 82 milyonun bayramı olacaktır.  

‘CUMHUR İTTİFAKINI ALAŞAĞI EDECEĞİZ’
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da şöyle konuştu: “Bugün size, burada aramızda olmayan ancak yüreği, düşünceleri bizimle olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in en samimi sevgi ve selamlarını getirdim. Sayın Soyer, geçtiğimiz hafta 401 kilometre yol kat etti, Gediz’in neden kirlendiğini, kirletenlerin kim olduğunu kanıtlarıyla ortaya koydu. Gediz’i kirletmenin neye mal olduğunu, Gediz’in hakkını hayasızca kirleten işletmelerin, fabrikaların, OSB’lerin, hepimizin hayatını, geleceğini kararttığını kanıtlarıyla ortaya koydu. Sayın Soyer ne çevre ne de tarım bakanıydı, sadece yaşadığı kente, çevreye, doğaya duyarlı CHP’nin solcu, kamucu, halkçı, sosyal demokrat belediye başkanlığının en iyi örneğini verdi. O ortaya konana iradeye tüm CHP örgütlerinin sahip çıkması da; bunun sadece çevre mücadelesi olmadığını, bu mücadelenin sonu gelen AKP iktidarına darbe vurmak için yeni bir alan yarattığının açık bir kanıtıydı. 19 yıldır ülkeyi yöneten AKP, çevreye duyarsız kalarak, kirleterek halkımızın da hayatını karartmaktadır. Çevre mücadelesi, AKP’yi uzaklaştırmak için en önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor. Tüm anketler artık bu iktidarın gideceğini gösteriyor. Ülkenin hali ortadadır. Bunlar gidecek! Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, Millet İttifakı’nın diğer bileşenleriyle, ama erken ama zamanında sandıkta Cumhur İttifakı’nı alaşağı edilerek halkın iktidarı kurulacaktır. Biz partililere düşen görev de Genel Başkanımızın önderliğinde bu mücadeleyi güçlendirmektir.”

‘TÜRKİYE, SANDIĞIN GELMESİNİ BEKLİYOR’
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise, “Umut ediyoruz ki bu bayram AKP iktidarında geçireceğimiz son bayram olacak. Çünkü Genel Başkanımızın da dediği gibi; artık bıçak kemikte! Bu iktidar artık bu ülkenin kamburu olmuş durumda. En kısa sürede, mümkünse Sonbahar’da sandığı getirin, bu millet sizinle helalleşsin. Türkiye’de herkes o sandığın gelmesini bekliyor. Millet o sandıkta nasıl helalleşeceğini gösterecek ve halkın iktidarı kurulacak. İnsanlar umut arıyor, o umudun adı CHP. İnsanlar bunlara oy evren ellerimiz kırılsın diyor. Millet İttifakıyla bu iktidarı alaşağı edeceğiz” dedi. 

‘CHP’NİN POLİTİKALARINI ANLATIN’
CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, “Genel Başkanımızın talimatlarıyla il il çalışma yapıyoruz. Aranızda çok sık bulunamamamın sebeplerinden biri bu. CHP’yi anlata anlata başarılı olacağız. Herkese, CHP’nin politikalarını anlatmanızı rica ediyorum. Herkese iyi bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

‘İZMİR MARŞIYLA ONLARI YOLLAYACAĞIZ’
CHP Genel Başkanı Başdanışmanı, YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da şunları söyledi: “Anadolu’yu karış karış geziyoruz, heyecanlıyız, yorgun değiliz! Adım adım iktidara geldiğimizi görüyoruz. Çok az bir zamanımız kaldı, sandığı getirmelerini bekliyoruz. İzmir Marşıyla onları yollamamıza az kaldı. Hepinizin bayramını kutluyorum.” 

‘İKTİDARDA OLDUĞUMUZ BAYRAMLAR KUTLAMAK DİLEĞİYLE’
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Hep sevdiklerinizle, sağlıcakla, mutlulukla iktidar olduğumuz günlerde bayramları kutlamak dileğiyle… Hepinize, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

‘KENETLENİRSEK 12 MİLYON FARKLA KAZANIRIZ’
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise şöyle konuştu: “Hepimizin bayramının kutluyorum. Halkımız gerçekten yoksulluğun ve sıkıntının en koyu noktasında. Ben daha ağzımı açmadan CHP’ye oy vereceğini söyleyen AKP’li, MHP’li çok sayıda insanla karşılaştım. Hissediyorum, samimiyetle söylüyorum; Eğer biz, pırıl pırıl adayın etrafında topyekün kenetlenirsek en az 8 -12 milyon arasındaki farkla Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Bu ülkeyi demokrasiyle taçlandıracağız.”

‘BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTENLERE FIRSAT VERMEYELİM’
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay sındır da, “Bir bayrama daha giriyoruz ama bu bayramlar bizi daha mutlu etmeyecek. Çünkü biz iktidara gelmediğimiz, artık bu AKP zulmünden kurtulmadığımız sürece bize bayram yok. Ama biliyoruz ki çok yakın bir gelecekte aydınlık var. Tünelde ışık göründü. Hepimize büyük görev düşüyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Birbirimizle uğraşmak değil, omuz omuza verip bizi bölmeye, yok etmeye kalkışanlara karşı mücadelemizi birlikte vermemiz gerekiyor. Nice güzel bayramları birlikte kutlayabilmek dileğiyle…” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi