Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yayınladığı mesajla İzmirlilerin Ramazan bayramını kutladı. Yücel, Pandemi sebebiyle buruk bir şekilde yaşanan bayramın, kısıtlamalarla geçecek son bayram olmasını diledi.

Bir yıldan fazla süredir tüm bayramlarda olduğu gibi bu Ramazan bayramının da salgında kaybedilen vatandaşlarımızın üzüntüsü ve yaşanan kısıtlamalar sebebiyle, pandemi gölgesinde geçtiğini dile getiren Yücel, bayram mesajında şu ifadeler yer verdi;

Ramazan bayramı, hem geride bırakılan Ramazan ayının bereketi ve yardımlaşmasının verdiği mutlulukla hem de sokaklarda şeker toplayan, oynayan çocuklarımızın coşkusu ve kahkahalarıyla büyük bir heyecanla kutlanan bayramımızdı. İnsanlarımıza, ülkenin yaşadığı ekonomik krizlerden, işsizlikten, kutuplaşmadan üç günlüğüne de olsa uzaklaşma fırsatı veren bu bayramımızı, maalesef ikinci defa salgın tedbirleri kapsamında buruk kutlayacağız. Hepimiz yaşayarak gördük ki, bu bayramı bayram coşkusuyla, sokaklarda çocuklarımızın oynadığı, ziyaretlerimizi gerçekleştirdiğimiz bir bayram olarak kutlamamız mümkündü. Ancak, İktidarın bilimden uzak ve bilim insanlarının tavsiyelerine kulak asmayan salgın yönetimi, kendi siyasi çıkarlarına göre milletin hayatını tehlikeye atarak uygulamadığı tedbirler ve verilmeyen destekler, bu bayramda da Türkiye’yi eve hapsetmiştir.  Bugün alınmaya çalışılan tedbirlerde, kalıcı ve vatandaşlarımızı salgından kurtarmaya yönelik değil, yaklaşan turizm sezonu öncesi ülkeye turist gelmesi için göz boyamaya yöneliktir. İşte tüm sorumsuzluklar, keyfi uygulamalar ve milleti düşünmeden atılan yanlış adımlar sebebiyle, bu bayramımızı da maalesef doyasıya yaşayamıyoruz.

KISITLAMALARLA GEÇİRECEĞİMİZ SON BAYRAM OLSUN.

Yayımladığı mesajda, Türkiye’de vatandaşların yaşadığı tüm problemlerin bir çözümü olduğunu belirten Deniz Yücel “ Tüm çözümleri halkımızla paylaşıyoruz. Ülkenin yaşadığı kötü kaderin değişmesi mümkündür. Halkımızla birlikte tüm bu dertlerden kurtulacağımız, halkın iktidarıyla birlikte sağlıkla, refahla ve kardeşçe kutlayacağımız bayramlarımız çok yakın.  Milletimiz, bayramları bayram gibi kutlamayı, kendisini sadece milletine ve ülkesine adamış bir yönetimi sonuna kadar hak ediyor. Her şeye rağmen milletimizin bu bayramda da bir umudu var. Bizler de bu umudu gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle mücadele ediyor, dertsiz, tasasız yaşanacak bayramları milletçe kutlayalım diye çalışıyoruz. Yaşayacağımız bu Ramazan bayramının kısıtlamalarla geçireceğimiz son bayram olmasını diliyor, başta tüm İzmirli hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türk halkının Ramazan bayramını kutluyor, bu sıkıntılı günlerden kurtulmamıza vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi