DİSK'e bağlı Genel -İş 7 No'lu Şube'de gerçekleşen ziyarette CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, CHP il yöneticileri, KESK adına Faruğ Vergili, TMMOB Temsilcisi Melih Yalçın ile DİSK'e bağlı şubelerin üye ve yöneticileri yer aldı. Konuklarını ağırlayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, birlik beraberlik v eortak hareket etme çağrısı yaparak, "Omuz omuza her alanda birlikte mücadele etmeden bu AKP diktasına karşı hiçbir şey kazanamayız. Faşizme karşı tek cephede yan yana durmaktan başka şansımız yok" dedi.

CHP İl Başkanı Alattin Yüksel, AK Parti döneminde 17 bin işçinin çalışırken hayatını kaybettiğini belirterek, “Teknoloji bu kadar ilerlerken dünyada işçi ölümleri azalıyor ama Türkiye'de vahşi kapitalizmle ölümler her gün artıyor. Toplu ölümleri (Soma'da 301 maden işçisinin ölümü) yaşayan bir ülke haline getirildik. Ne için, yandaşlar ihale alsın daha da zengin olsun diye. Bu baskıya karşı birlikte hareket etmekten, daha da güçlü mücadele edebilmek için yan yana durmaktan başka çaremiz yok. Bu ziyaretin bu nedenle çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

TMMOB Temsilcisi Melih Yalçın, ülkede bir diktatörlük rejimi yaşandığını öne sürerek, "Elzem bir şekilde tüm demokrasi güçleri bir araya gelmeli ve ortak mücadele imkanlarını çoğaltmalıdır" dedi.

KESK sözcüsü Faruğ Vergili'de yaptığı konuşmasında ülke genelinde 17 bin üyelerinin soruşturma geçirdiğini, tüm alanlarda AKP'ye karşı olanların her türlü baskı ile sindirilmeye çalışıldığını ifade etti. “Derhal tüm demokrasi güçleri bir araya gelmeliyiz, çünkü yapacağımız çok iş var. Başka türlü bu baskıları önleyemeyiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi