ÜRGEN TEPE/ İZ GAZETE - Gazetemize konuşan Konak, Bornova,Narlıdere, Buca ve Karabağlar ilçe başkanları Zeybekçi'nin İzmir adaylığı için zayıf kalacağını söylediler.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir'de 30'da 30 hedefini tutturacaklarını ifade ederek, merkezi hükümetin İzmir'i Ankara'dan vesayeti almaya çalıştığını söyledi. Gruşçu "İzmir'de biz bu dönem 30 ilçenin tamamında iktidarımızı pekiştireceğiz. Bundan yana herhangi bir olumsuz düşüncemiz yok. Biz biliyoruz ki İzmir'in insanı çağdaş, ileri görüşlü Atatürkçüdür.  Demokrasinin beşiği olan İzmir'de kendi karakterine iradesine sahip bir şehirdir. İzmirlileri aşağılayan, yok sayan anlayışla, Ankara'dan İzmirliyi yönetmeye çalışan merkezi idarenin vesayetini kanmayacaktır. İzmirliler düşüncelerini sandıkta yansıtacaklardır. Bu dönem istediğimiz Zeybekçiler değil, duruşunu gösteren efe yürekli insanların kadını erkeği ile hem zeybeğini hem türkülerini söyleyen halayını çeken birlikteliği ören anlayışıdır. Zeybekçinin bu adaylığı bir anlam ifade etmez. İçi boş iddiası olmayan bir adaylıktır." dedi

Seçim çalışmaları için de konuşan Gruşçu, genel merkezin gönderdiği projeyi uyguladıklarını söyleyerek seçimde fark yaratacaklarını belirtti. Gruşçu "Seçim çalışmalarımız yoğun bir şekil devam ediyor. Genel merkezimiz tüm Türkiye'de 'Öbek Sorumluları Projemizi' en iyi şekilde pilot bölgelerden başlayarak tüm ilçede  uygulamaya  başladık. Adaylıklar noktasında istifa etmeyen tek ilçe olarak birlikte üretmeyi kolektif çalışma yapmayı her dönem olduğu gibi alanlarda sandıklarda  yansıtmaya hazırız. İzmir'deki Konak'taki iktidarımızı perçinlemek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçimde yüzde 45 olan oyumuzun üstüne en az 10 puan daha  koyarak en az 30 meclis üyesi almayı hedefliyoruz." diyerek iddialı olduklarını ifade etti.  

Gazetemize demeç veren CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven de Zeybekçi'nin İzmirli olmadığını söyleyerek AKP'nin İzmir'de çok zayıf bir adayla yarışa girdiğini söyledi. Güven, seçim çalışmaları içinde her zaman alanda olduklarını ve her zaman hazır olduklarını ifade etti. Bornova İlçe Başkanı Asım Güven "Nihat Zeybekçi  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ekonomi Bakanlığı yapmış bir kişi, ancak Egeli ama İzmirli değil bunun karşılığı olmaz  İzmir'de yankı bulmaz. AKP kendi içinden İzmirli bir aday çıkarsa daha iyi olurdu.Tabi ki  biz seçime her zaman hazırız. İlçe ve il olarak STK'larla, esnaflarla ve muhtarlarla diyaloglarımız  devam ediyor. Bornova'da 16 aday adayı arkadaşımız  var. Bu arkadaşlarımız ziyaretlerine ve seçim çalışmalarına devam ediyor. Biz her zaman alandayız, her zaman seçime hazırız. " dedi.

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat da Zeybekçi'nin adaylığı ve sözleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fırat, sözlerin gaf olduğunun altını çizerek, AKP iktidarının krizden sonra ilk defa seçmenle karşı karşıya kalacağını söyledi. Fırat "Burada aday bulmakta zorlanan AKP çözüm olarak Ekonomi bakanlığı yapmış olan Zeybekçi'yi aday gösterdi. AKP krizden sonra ilk defa seçmenle  karşı karşıya  gelecek, bu durumu önemsiyorum. Körfez Krizi 90'larda yaşanan krizler ve 2001 krizi isonra yaşanan iktidar değişimlerinin ardından AKP  bu yıl ki krizden sonra  seçmenle yüzleşecek. Bu krizden sonrada oy kaybedecekler. İzmir'de seçim kazanma şansları yok. Zeybekçi  "mahallenin en güzel  kızı kim istemezler" derken  mahallenin delikanlılarını unuttu. Bence büyük bir gaftır bu sözler. Burada Zeybekçi'nin başarı sansı yok. Başbakan bile gelip % 36 zor buldu. Zeybekçi % 27 altına iner diye düşünüyorum." dedi.

Fırat seçim çalışmalarına tam anlamı ile hazır olduklarını söyleyerek "Biz seçime hazırız, sandık örgütlenmelerimizi tamamladık. Üye eğitimlerimiz  bitirdik. Biz adayı bekliyoruz, Bu örgüt bu seçimlerde gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Zeybekçi'nin adaylığını ve sözlerini dikkate bile almıyorum diyerek yerel seçim hazırlıklarının devam ettiğini ifade etti. Akdağ "116 meclis üyesi aday adayımız ve belediye başkan aday adaylarımız  alanda çalışıyor. Genel merkezimizin ekonomi ve eğitim ile ilgili olan broşürlerini dağıtıyoruz. Esnaf, muhtar dernek ve  köyleri ziyaret etmeye devam ediyoruz. Cumartesi günü yerel  yönetimlerle ilgili eğitim semineri veriyoruz. Arkadaşlarımıza yerel yönetimler mevzuatı ile ilgili bilgilendirme  yapacağız.1989  yakaladığımız SHP  başarısını bir kez daha  yakalayacağız. Halkımız perişan halde ekonomik kriz halkımızı yoksullaştırdı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde aldığımız % 50.6 yerel seçimlerde de alırız." dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İzmir'in yaşam tarzının çok sesli olduğunu vurgulayarak yaşam tarzı ve renklerin kardeşliğine inanan bir şehrin AKP iktidarına 31 Martta cevap vereceğini söyledi. Yıldız "Öncelikle başka bir partinin aday gösterip göstermediği önemli değil bizim için kimi göstermek istiyorlarsa göstersinler. Ama İzmir'de yaşayan  AKP'lilere karşı bir yanlış olmuştur, haksızlık. Denizli tepeden çıkıp bakacağın bir yer olabilir. Fakat İzmir 7 tepeli bir şehir ve dağlarında çiçekler açan bir kenttir. İzmirliye kabul ettirmek kolay olmayacak. İzmir yaşam  bicimi ve özgürlüğüne düşkün . Tek adam dayatmasına karşıdırlar. İzmirli çok  seslidir ve renklerin kardeşliğine özgürlüğüne inanıyorlar.  Onun için İzmirliler sandıkta da tek adam rejiminin dayatmalarına karşı  Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlılığı ile 31 Mart'ta sahip çıkacaktır ve cevap verecektir." dedi.

Yıldız yerel seçimler için de hazırlıklarının tamamladıklarını ifade ederek "Karabağlar olarak biz 58 mahallede  örgütlenme çalışmalarımızı tamamladık. Çalışma gruplarımız mahalle  sorumlularımız ile birlikte belli bir program dahilinde çalışıyoruz . Karabağlarda kim aday olursa olsun 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı adayımızın aldığı  oyun üstüne çıkarak  %51  üstünde oy alacağız. Yerel de ki iktidarımızı genelde de iktidara taşıyacağız." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi