İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir için İYİ Parti’ye bırakılan 2 ilçe ile birlikte 6 ilçeye yönelik yerel seçim ve aday kararını belirledi. Şimdi gözler 24 ilçe ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesi için yapılacak son toplantılarda. Yarın gerçekleşecek olan Parti Meclisi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanacak. Ancak diğer ilçelerin yarın yetişemeyeceği konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir siyasetinin önde gelen isimleri ve aday adayları ise Ankara’da kamp kurmuş durumda. Adayların netleşmesi için zaman daralırken, gerilim de artıyor.

YÖNETİMDEN ANKARA ÇIKARMASI

Ankara kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre; CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri de bu gerilimler nedeniyle istifanın eşiğine gelmiş durumda. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın hazırladığı iddia edilen İzmir listesi için pasif kaldığını ve direnç göstermediğini düşünen İl Yönetim Kurulu üyelerinin Ankara çıkarması yaptığı ve Genel Merkez’de çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.

İl Yönetim Kurulu üyelerinin tamamına yakınının, Tuncay Özkan’ın İzmir listelerinde kendilerinden daha etkin olmasına, İl Başkanı Deniz Yücel’in direnç göstermediğini iddia ederek girişimde bulunacağı ve ‘istifa etme’ restinin de gündemde olduğu konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi