CHP İzmir İl Kadın Kolları Menemen Belediye Meclisi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sözlü tacizde bulunulduğu iddiasını gündeme getirerek olaya tepki gösterdi.

Yapılan açıklama şöyle;

Menemen ilçemizde yaşanan ve Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy’un CHP’den istifası ve soruşturmalar sonucu tutuklanması ile gelişen olaylarda hukuki prosedür ve belediye meclisince izlenen başkan vekili seçiminde yaşananlar, siyasi yarışmadan ziyade siyasetin yozlaştırılarak algı yaratma yöntemi ile AKP yönetiminin yeni ayak oyunlarına sahne olmaktadır. Milli iradeye saygılı olduğunu her fırsatta öne süren AKP, Menemen seçimlerinde milli iradenin tercihine önem vermeyerek fırsatçılık anlayışı ile belediye başkan vekilliği seçimlerinde hukuk ve adalet sistemine karşı çeşitli ayak oyunları geliştirme sevdasına kapılmış bulunmaktadır.

Partimiz CHP sini kendilerine göre buldukları her fırsatta eleştiren bu zihniyet saldırgan ve ayrıştırıcı üslubunu devam ettirme çabası içerisindedir.

Son olarak Menemen Belediyesi’nin Meclis oturumunda bazı meclis üyelerinin saldırgan ve siyasi nezaket üslubundan çok uzak konuşmalarından cesaret alan bazı kendini bilmezler bozkurt ve rabia işaretleri ile değerli Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Tunç Soyer’e bayrağımız ve yüce değerlerimiz üzerinden hakaret içeren çirkin sözlü saldırıda bulunma cesaretini göstermiştir.

Tüm İzmirlilerin güvenini sağlamış olan ve son anketlerde oy oranını arttırdığı gözlenen başkanımız Tunç Soyer’e bugüne kadar akla gelebilecek her türlü karalama ve asılsız saldırılar içerisinde bulunan AKP yönetiminin bu tavrını esefle kınıyoruz. Başkanımızın bayrak sevdasını bilmeyen İzmirlimiz yoktur.

İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Yönetimi olarak memurlara emeklilere verilen maaş artışlarının daha ele geçmeden %25-35 elektrik, doğalgaz, ulaşım zamları karşısında halkın tepkisinden dahi çekinmeye gerek duymayan iktidarın gündemi değiştirme çabaları olarak görüyoruz.

İzmirli ve Türkiye Cumhuriyeti kadınları olarak tencerelerimizde dert kaynatıyoruz. Esnafımızın ödeyemediği kiralarının, kapalı iş yerlerinin, stopajlarının, vergilerinin, ödenemeyen borçlarının takipçileriyiz. Her geçen gün artan sıkıntılar kemiğe dayanan bıçağın boğazları aşan sorunların takipçileriyiz.

Editör: Haber Merkezi