CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar yaptığı açıklama ile sosyal medya aracılığı ile açık tehditlere maruz kalan Berna Laçin, Canan Kaftancığlu, Feyza Altun ve Nevşin Mengü’ye destek oldu. Uçar açıklamasında, ''Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar, beyan ettikleri fikirler ve söylemleri sebebiyle kadınlara yöneltilen tecavüz tehditleri, tacizler ve hedef gösterilerek itibar suikasti yapılması sosyal medyadaki linç kültürünün tezahürüdür ve en basit haliyle fikir ve düşünce özgürlüğü ilkesine aykırı bir şekilde “Kadına yönelik” şiddet suçunu oluşturmaktadır.'' sözlerini kullandı.

Uçar'ın açıklamasının tamamı şöyle; 

Kadına yönelik şiddet tüm çağrılarımıza rağmen bir türlü hız kesmiyor. Şiddetin bildiğimiz boyutunun yanı sıra, günümüz şartlarında sosyal medya üzerinde evrilen taciz, tehdit, hedef gösterme ve itibar suikasti suçları da şiddet kapsamına girmektedir.

Bugün açıkça görüyoruz ki, sosyal medya hesaplarında belirli bir toplulukça “Etik değerlere uyacağına” dair simge ve semboller kullanarak birbirleri ile iletişim ve irtibat kurma eyleminde bulunan bir grup “troll”, etik değer ve kuralların tam aksine, yine sosyal medya aracılığı ile Berna Laçin, Canan Kaftancığlu, Feyza Altun ve Nevşin Mengü’ye karşı taciz, tehdit, hedef gösterme ve itibar suikasti suçlarını işlemektedir.

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar, beyan ettikleri fikirler ve söylemleri sebebiyle kadınlara yöneltilen tecavüz tehditleri, tacizler ve hedef gösterilerek itibar suikasti yapılması sosyal medyadaki linç kültürünün tezahürüdür ve en basit haliyle fikir ve düşünce özgürlüğü ilkesine aykırı bir şekilde “Kadına yönelik” şiddet suçunu oluşturmaktadır.

Tüm bu yapılanlara karşı, kadınlar olarak şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmediğimizi, en temel haklarımıza sıkı sıkıya sahip çıkmaya ve kadın dayanışmasına olan inanç ve güvenimizle mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi, Berna Laçin,Canan Kaftancıoğlu, Feyza Altun ve Nevşin Mengü’nün yanlarında durduğumuzu beyan ediyor; sosyal medya üzerinden alenen işlenen bu suçlar hakkında bir an evvel gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi