TUĞÇE KAŞ/ İZ GAZETE- CHP İzmir İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, "Çocuk Tacizinin Önlenmesi" projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Balcı, çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarının her geçen gün artarak devam etmesinin kadınları kaygılandırdığını belirterek, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar savunmasız, masum bizlerin öğretisi ile geleceğini sürdürecek olan nesillerdir. Çocuk istismarı her ülkede rastlanabilen önemli ve önlem alınmasını gerektiren bir sorun olarak karşımızdadır. Ülkemizde de bu konuda yapılan çalışmalar olmakta ve farkındalığın artması sağlanmaktadır." dedi.

“CEZALAR CAYDIRICI OLSUN”

Balcı, istismar ve şiddete uğrayan çocukların tespit edildikten sonra hukuki ve sosyal hizmet ağlarının mevcut olduğunu söyleyerek, "Bu durumun yeterli olduğunu söylemekte mümkün değildir. Devletin istismar veya şiddete uğrayan çocuklarımız için koruma,suçluları cezalandırma ; çocuklarımızın rehabilitasyon merkezlerinde tedavi ve terapi uygulanarak tekrar hayata kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Ama yeterli midir?” dedi.

Meclis'te bu konu ile ilgili çalışmaların yapılmasının önemine ve Çocuk Bakanlığı'nın kurulmasına dikkat çeken Balcı, "Bizim yapmamız gereken çocukları ihmal ve istismara uğramadan önce fark etmektir. Bu çalışmada ailede başlar.Bizde bu amacı içeren bir çalışma yapmayı hedefledik. Önleyici ve koruyucu tedbirleri alarak çocuklarımız için, annelerimiz için bilgilendirme çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

“GELİN BİRLİK OLALIM”

Bu çalışmayı Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile birlikte gerçekleştireceklerini söyleyen Nurşen Balcı “Pilot Bölge olarak Karabağlar ilçemizde bu çalışmayı başlatıyoruz. Karabağlar Kadın Kolları başkanımız Pınar Sert Ceylan ve ekibiyle birlikte; diğer ilçelerde de bu çalışmatı ilçe kadın kolları başkanları ile devam ettireceğiz.” dedi.

"KADINLAR GÖRÜNÜR KILINMALIDIR"

Basın toplantısına katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kadın sorunlarına değinerek "Kadın sorunun çözülebilmesi için her alanda görünür kılınması gereklidir. Kız çocuklarının kız okullarına gönderilmesi sonucu biz taciz ve şiddeti daha çok konuşuruz.Çünkü birbiriyle normal bir ilişki kuramayan kız ve erkek çocukları ileride de birlikte çalışmayı ve üretmeyi düşünemeyecekler.Türkiye’de artık çare CHP’dir. Kadınları görünür olmadığı sürece,kadınlar şiddete ve tacize uğrarlar." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi