Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran’da yapılacak erken seçim öncesi aday adaylığı başvuru mesaisi sona ererken gözler aday listelerine çevrildi. Erken seçim kararı sonrası zaman yetersizliği nedeniyle ön seçim yapmama kararı alan CHP’de Genel Merkez aday listelerinin oluşturulmasında örgütün görüşünü almak için harekete geçti. Bu kapsamda il örgütlerine gönderilen genelgede ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kollarının aday listeleri için önerilerinin 14 Mayıs Pazartesi gününe kadar Genel Merkez’e gönderilmesi istenildi.

Gerçekİzmir'de yer alan habere göre, genelge sonrası İzmir’de ilçe başkanlarının telefonları susmadı. Aday adayları ilçe başkanlarının telefonlarını kilitledi. Aday adayları ilçe başkanlarına ‘beni de yazın’ temennisinde bulundu. Kimi aday adayı da ilçe başkanlarına SMS atarak ‘beni unutma’ mesajı verdi. Kimisi de ilçe başkanlıklarını ziyarete giderek birebir pres yaptı.

YÜCEL 5 İSİM İSTEDİ

İlçe başkanları yöneticilere, kadın ve gençlik kolları başkanlarına sorarak isim aldı. İl Başkanı Deniz Yücel’in ilçe başkanlarına 5’er isim yazmalarını istediği öğrenildi. Kimi ilçe başkanının fazla isim söylenmesi nedeniyle listeye 5’ten fazla aday adayı yazacağı öğrenildi. İl Başkanı Yücel, il yöneticilerinden de görüş alacak ve il yönetimi için ayrı bir liste hazırlayıp zarfa koyacak. İlçe başkanları gün içinde il başkanlığına giderek zarfları teslim edecek. İl Başkanı Deniz Yücel, zarfların açılmadan Ankara’ya götürüleceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi