CHP İl Başkanı Deniz Yücel yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan'a makamında ziyarette bulundu. Saadet Partisi il yöneticilerinin de bulunduğu buluşmada konuşan CHP'li Yücel, tüm partilerle birlikte İzmir için ortak hizmette bulunmak istediklerini söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinin ülkenin demokratikleşmesi adına umut verici sonuçlar oluşturduğunu belirten CHP İl Başkanı Yücel, "Biz, İzmir'de bundan sonraki süreçte, tüm siyasi partilerle daha fazla görüşüp, fikir alışverişinde bulunup, katkılarını, eleştirilerini dikkate alarak, İzmir'in daha fazla hizmet alması için birlikte bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Siz zaten seçimden sonra bize ziyarete gelmiştiniz, biz de iade-i ziyaret yapalım istedik" diye konuştu. Bir gün önce AK Parti ve İYİ Parti il başkanlıklarını ziyaret eden Yücel, yarın MHP İl Başkanlığı'nı, sonraki haftalarda ise HDP ve diğer partilerin il başkanlıklarını ziyaret edeceğini belirtti.

'ÖNEMLİ OLAN HALKIN VERDİĞİ GÖREVİ LAYIKIYLA YAPABİLMEK'

31 Mart yerel seçimlerinin, 23 Haziran İstanbul seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen Yücel, "İnşallah Türkiye, bundan sonra daha barışçıl, huzurlu, insana dönük yönetim anlayışıyla daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyoruz. Bu görevler ülkemize devletimize milletimize hizmet için yapılan görevler. Bizim temsil ettiğimiz kitle, taban, savunduğumuz ideolojiler farklı olabilir ama bu görevler önce devletimize, ülkemize, yaşadığımız kente hizmet için yapılır. Farklılıklar da yaşasak bu hizmet anlayışı içinde bu birlikteliği sağlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

'SİYASİ PARTİLER OLARAK AYNI GEMİDEYİZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'e yaptıkları ziyaretten bahseden Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ise, "Tunç başkanımızı ziyaret ettik. Gördüğümüz kadarıyla her kesime eşit hizmet verecek bir büyükşehir belediye başkanı seçildi, inşallah bunu sağlar. Sizlerin de desteğiyle İzmir'de güzel işler çıkaracağını düşünüyoruz. Yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz. Bir kutuplaşma süreci atlattık. Ancak milletimiz çok fazla tabanda kutuplaşmaya prim vermedi, çok fazla gerginlik oluşmadı. Zaten bu gerginlik siyaseti ile bir yere varmak mümkün değil. Biz siyasi partiler olarak aynı gemideyiz, en önemli mevzu bu. Fikirlerimiz farklı olabilir ama aynı gemideyiz. Bu gemide bir hasar olduğu zaman hasarı hep birlikte yaşayacağız. Bizim, bu gemiyi daha iyi nasıl yürütürüz bunun peşinde olmamız gerekiyor. Erken seçim olmaz diye düşünüyoruz ama olabilir de.  Dört yıl seçim olmayacağını varsayarsak hükümetin önünde başta ekonomi olmak üzere ciddi ödevler var" dedi. 31 Mart'ta seçilen belediye başkanlarının da İzmir ve ilçeleri için iyi işler yapmalarını diledi.

DHA

Editör: Haber Merkezi