Gaziemir belediyesinde yaşanan olayla ilgili olarak, CHP İzmir il başkanlığı Gaziemir belediye başkanı Halil Arda’yı il başkanlığına çağırmış, CHP il başkan yardımcılarından oluşan bir komisyon Arda’yı dinlemiş ve yaşanan olayla ilgili inceleme başlatılmıştı.

Başlatılan incelemenin ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Yücel   “Gaziemir belediyesinde, belediye başkanımızın eşini herhangi bir göreve veya makama ataması, eşi liyakat sahibi olsa ve belediyeden elde ettiği maddi bir kazancı olmasa bile, kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.  Yücel açıklamasında şunlara yer verdi;

GELEN TEPKİLER HAKLI, BU YANLIŞTAN DÖNÜLECEKTİR.

Bizler bu ülkenin AKP iktidarı süresince yaşadığı en büyük sorunların liyakatsizlik ve eş-dost ilişkileriyle ülkenin yönetilmeye çalışılması olduğunu her platformda söyledik. Tıpkı Cumhurbaşkanı’nın kendi kızını çok yüksek maaşla kendine danışman yapması, damadını ekonomiden hiç anlamadığı halde ekonomi bakanı yapması, üniversitelere ve devlet kurumlarına eş-dost-yandaş atamalarının normalleştirilmeye çalışılması, aile dostlarına devlet ihalelerinin verilmesi, devlet kurumlarının yönetim kurullarına işi bilen kişilerin değil de AKP’ye yakın olan kişilerin atanmasının yanlış olduğunu söylediğimiz gibi.

Bu konularda böylesine ilkeli ve AKP’nin tam karşıtı bir duruş sergileyen partimizin, kendi belediyemizde gerçekleşen benzer bir olayı kabullenmesi, onaylaması veya savunması elbette mümkün değildir. Gaziemir belediyesinde belediye başkanımızın eşini herhangi bir göreve veya makama ataması, eşi liyakat olarak uygun olsa ve belediyeden elde ettiği maddi bir kazancı olmasa bile, kesinlikle kabul edilemez ve yanlıştır.

Bu konuda İzmirlilerden ve halkımızdan gelen tepkilere hak veriyor ve bu durumum düzeltilmesi için çalıştığımızın bilinmesini istiyorum. En kısa sürede bu yanlıştan dönülecektir.

Editör: Haber Merkezi