Cengiz Aldemir/ANKARA - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti. Albayrak istifasını sosyal medya instagram hesabından duyurarak, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadeleri kullanıldı.

GÖZLER RESMİ GAZETEDE

Gözler Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından yeni atama olup olmayacağına ve Resmi Gazete'nin bu gece yayınlanacağı sayısına çevrildi. Dünya basınında da yer alan Albayrak’ın istifasını parti liderlerinin yanı sıra sosyal medya üzerinden değerlendiren CHP, HDP ve İYİ Partili milletvekilleri ise ekonomik kriz sorumlusunun, tek adam yönetim sistemi ve başında olan partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Albayrak’ın istifası ile ilgili İzmir milletvekillerinin işte o paylaşımları:

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke:

Aile şirketine çevirdikleri devlet yönetiminde bakan istifası aile işine dönüşmüş vaziyette! İstifa edip etmediği dahi açıklanamaz halde. Şahsım düzeni ağır bir buhran yaratıyor. Bu kadim memleket bunu hak etmiyor. Türkiye 1 aileden büyüktür! Bu düzeni değiştireceğiz!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko:

Erdoğan çekmedi hiçbir şeyden damattan çektiği kadar. Son yıllardaki en büyük kamburuydu Berat Albayrak. Ama memleketin geleceği için 'burası çok önemli' istifa ettimi, etmedimi?

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni:

Ekonomiyi “uçuran” damat bakan instagramdan, “duygu yüklü” bir mesajla istifa etmiş! Saray medyası ise “reis” açıklama yapmadan olayı görmüyor bile. Çürüyen düzenin çürüyen aparatları. Hepinizi birlikte tarihin çöp tenekesine göndereceğiz!

Sevda Erdan Kılıç:

Bir bakanın istifa edipetmediği bile şaibeli hale gelmişse "ülkeyi yöntemiyorsunuz"derken ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha kanıtlandı. Adaleti, yargı bağımsızlığı, demokrasiyi, güçlü bir parlamenter sistemi tesis edemediğimiz sürece ekonomideki durum düzelmeyecek.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray:

Berat Albayrak Biden'a kurban edildi. Asıl gidiş nedeni Trump ve damat Kushner'in gitmesidir. “ Bırakın damadı” diyen Çıray, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, belediye başkanlarının Türkiye ekonomisine yön verme şansı olmadığını söyleyerek, "Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim ben. Şu anda devletin başında kim var? Tayyip Erdoğan var." dediği konuşmasını paylaştı.

İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu:

Bakanların sosyal medya üzerinden istifa edip, kayıplara karışması, sadece Partili Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nde rastlanabilecek bir garabettir. Türk Milleti bunu haketmiyor.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel:

Güleriz ağlanacak halimize! Ekonomiyi perişan ettikten sonra sosyal medya üzerinden İstifa ettin. Halk TV, Tele 1 ve KRT dışında hiç bir kanalda istifa haberini bile veremeyen korkak, ürkek, güdümlü bir medya yarattınız. Dedim ya, güleriz ağlanacak halimize.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Özcan Purçu

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Özcan Purçu ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, “ Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil.” paylaşımını Retweet ettiler.

Editör: Haber Merkezi