Güzelbahçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları gençlerle birlikte parti çelengini anıt önüne koydu. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrası bir açıklama yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Yaşadığımız bu koronalı günlerde, herkesin evde kaldığı bir ortamda önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da çelengimizi sunduk ve balkonlarda kutladık. Bugün de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çelengimizi sunduk ve akşam balkonlarda coşkuyla kutlayacağız. Atatürk’ün bize emanet ettiği bu bayramları biz her koşulda, her ortamda kutlarız. Kimse engelleyemez. Ancak birileri geçmişte bayramları meydanlardan salonlara hapsetti. Yine birileri baş ağrısı ve diş ağrısını bahane göstererek bu bayram kutlamalarına katılmadı. Ancak Mustafa Kemalin Askerleri olan bizler, Cumhuriyet Halk Partililer, devrimciler, demokratlar, yurtseverler, Kuva-yi Milliyeciler dün olduğu gibi bugün de meydanlardayız. Kimse bizim Atatürk’e olan duygu ve düşüncelerimize engel olamaz” dedi.

19 MAYIS BİR SABAH YILDIZIDIR

CHP İlçe Başkanı Bilgen mesajını şöyle tamamladı:

“19 Mayıs 1919 bizim için bir sabah yıldızıdır. 19 Mayıs 1919 karanlığın bitişini müjdeler. 19 Mayıs, işgalci emperyal güçleri yurdumuzdan attığımız, saltanata son verdiğimiz ulusal kurtuluş savaşının meşalesinin yakıldığı gündür. Bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı 19 Mayıs'ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin gençlerine armağan etti. Bugün, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey bekliyor. Gençlerimizle omuz omuza yeni bir Türkiye inşa etmenin tam zamanı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101.inci yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi