Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, ilçe başkanlarının katılımıyla CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

'TÜRKİYE'NİN İZMİR'İ ÖRNEK ALMASI GEREK'

Balçova ve Konak İlçelerinde bir dizi program gerçekleştirdiğini kaydeden Taşkın, “İzmir çok iyi çalışarak beni hiç rahat bırakmıyor. Ahmet Yıldız’ın düzenlediği programlara katıldık, katılımcılar konularına hakimdiler. İzmir’de demokrasi, sivil toplum kültürü olduğunu gördük. Türkiye’nin İzmir’i model olarak alması gerekiyor. Kırılgan gruplar, sadece engelliler değil, hepsi benim çalışma alanıma giriyor. Konak Belediyesi’nin etkinliğinde 11 Roman kuruluşuyla bir protokol imzalanarak her ay bir araya gelip ne yapabiliriz diyorlar. Bu bizim belediyelerimiz açısından bir ilk, Konak bu tür çalışmalarda oldukça iyi sınav veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarına baktığımızda sosyal yardım ayni ve nakdi yardımdır, sosyal hizmet ise bunun çok ötesindedir. Kreş bir sosyal hizmettir, yardım; taşıma suyla değirmen döndürmeye benzer, kreş önemli bir sosyal hizmettir. 20 yıldır aşağı yukarı nüfusa paralel yoksulların sayısı artıyor, bu iktidarın bu sayıyı azaltma derdi yok, seçime yakın yardımları artırırım diye düşünüyor, bunlar kalıcı değil, geçici çözümler. Seçmenden korkuyorlar, taşıma suyu değirmene götürerek bir şey elde edemezsiniz. Bir parti yoksul sayısını azaltmayı hedef olarak koymalı” dedi. 

‘BAZEN İKTİDARLAR YORULUR’

CHP iktidarında en düşük emekli maaşını asgari ücrete eşitleyeceklerini ifade eden Taşkın, “Bunu yapınca emeklileri yoksulluktan çıkartacağız. Vergi reformu yapmadan tek başına yoksullukla mücadelenin anlamı yok. İktidarın verginin asgari ücretten muaf tutulması vaadi yok, bu bizim vaadimizdi. Yerine getirdiler, partiler seçmenden ürkerse, bazı şeyler değişiyor. İktidarların yaptığı en önemli yanlış sistematik yolsuzluğa gömülürler, toplumu dinlemeyi bırakırlar. Bazen iktidarlar yorulur, çok hata yapar, onları nadasa bırakırsınız. Kendini toplarsa yeniden oyuna katılır” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI İMZALAMAK İSTİYOR, AKP GENEL BAŞKANI ENGEL OLUYOR’

Taşkın son olarak, “Sistematik olarak CHP’nin oyu artıyor. Türkiye’de doğru şeyleri söyledikçe, haksızlıklara işaret ettikçe muhalefet bütün olarak güçleniyor. Birinci parti olmayı hedefliyoruz. Büyükşehir’in sosyal politikalarını izliyorum, en doğru şekilde bu politikaları götürüyorlar. Türkiye genelinde sosyal yardımları belediyelerimiz 3 katına çıkardı. Hem Türkiye’de hem de İzmir’de başarı var, bunun oylarımıza yansıyacağını düşünüyorum. Biz devamlı geziyoruz, iktidarın kendi belediyelerine yolsuzluk var mı diye bakmaması ama bizim belediyelerimizde ortalığı alevlendirdiği için biz daha disipline oluyoruz. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı ‘atanmışlar beni çalıştırmıyor’ diyordu şimdi de kendisi seçilmiş aktörlerin önünde duruyor. 340 milyon kredi aldı Dünya Bankası’ndan İzmir, Cumhurbaşkanı imzalamak istiyor, AKP Genel Başkanı engel oluyor. Bugünkü iktidar kurduğu yeni sistemle vesayetçi bir sistem kurdu, Atanmışları seçilmişlerin önüne koyan bir sistem, toplum bunları her zaman cezalandırmıştır. Bizim belediyelerimiz engellemelere rağmen yollarını bulup, işlerini çözüyorlar. Mağdur ediliyorlar ama çalışıyorlar algısı, muhalefetin yelkenlerini şişiriyor. Asıl imtihan güç sahibi olunca ne yaptığınızdır, bu seçmen nezdinde cezasız kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi