CHP Örgüt ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir'de önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik suikast girişimini değerlendiren Salıcı, "Biz bir iktidar değişimi sürecine gidiyoruz ve iktidar değişim süreci kolay olmuyor. Bizim İstanbul İl Başkanımıza siyaset yasağı getirdiler. 10 sene önce atmış olduğu 4 tane twitten dolayı... Ekrem İmamoğlu ile ilgili davalar söz konusu, bizim belediyelerimize baskınlar yapıyorlar. Tunç (Soyer) Bey ile ilgili böyle bir durum söz konusu oldu. Bunlarla bizi yıldıracaklarını düşünüyorlar ya da bir hayal dünyası içinde yaşıyorlar ama vallahi bizim mücadeleyi bırakmaya niyetimiz yok. Biz Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak için bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. 6'lı masa ile birlikte Türkiye'yü düzlüğe çıkartacağız. Bütün bu çabalar kimden geliyorsa, bazen iktidardan geliyor, bazen iktidar dışındaki güçlerden geliyor. Kimlerden geliyorsa hepsini aşacak morale, güce sahibiz. Halkımızın desteğini de büyüterek devam ediyoruz" dedi. 

"AYAKLARINI DENK ALSINLAR"

"Seçimler yaklaştıkça bu tür girişimlerin artacağını bekliyor musunuz" sorusunu yanıtlayan Salıcı, "Biz SADAT'ın önüne gittik. SADAT'ın önüne gitmekteki temel amacımız şuydu; vatandaşımız seçim sürecine girildiğinde  güven içinde sandığa gelsin, oyunu kullansın ve sandığa giren oy neyse onun aynen çıkacağından emin olsun. Seçim güvenliği konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağından da emin olsun. Bunun için 6'lı masa bir sçeim güvenliği kurulu oluşturdu, ben de Cumhuriyet Halk Partisi adına o seçim güvenliği kurulunun içindeyim. Birileri bir yerlerde Türkiye'yi demokratik muhalefet ve iktidar değişiminden uzak tutmaya çalışacak çabalar içinde olabilirler. Ayaklarını denk alsınlar. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Yeni kurulmuş bir ülke değildir. Türkiye sandıkta iktidarları değiştirdiğini bilen bir halkın yaşadığı bir ülke, dolayısıyla herkes müsterih olsun ne yapılırsa yapılsın biz demokratik siyaset yolundan sapmayacağız, iktidarı değiştirme amacından da sapmayacağız” diye konuştu. 

“ORGANİZE EDECEĞİZ”

Önce 3 bin ardından da bin 550 yeni üyeyi CHP saflarına katan il örgütünün performansına yönelik soruların üzerine konuşan Salıcı, "Tarihi bir sürece gidiyoruz ve bu değişim sürecine katkı sunacak bir yapıya ihtiyaç var parti örgütünde, belediyelerde il örgütümüzde dolayısıyla biz örgütümüzü de bu şekilde organize etmeye çalışıyoruz. İzmir örgütü bizim güçlü olduğumuz örgütlerden bir tanesi, birçok ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi CHP’de. Beraber bir şekilde bu değişim sürecini organize edeceğiz. Burada kimse ayrılık ve gayrılık beklemesin" açıklamasında bulundu. 

“HERKESİN HAYAL KURMAYA HAKKI VAR”

AKP’nin İzmir’de birinci parti olma iddiasının sorulması üzerine Salıcı, “Herkesin hayal kurma hakkı var” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi