Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İZ Web TV’de yayınlanan ‘Doğan Beyazgül ile İzmir Notları’ programının konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Türkiye’nin gündemini değerlendirdi.

‘ÜZERİNDE BASKI OLMAYAN BİR BASIN GEREK’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “İfade özgürlüğü çalışmalarımızda ön planda tuttuğumuz bir konudan bahsediyoruz. Dün başlayan bir çalıştay vardı, çalıştay kapsamında birçok oturum düzenlendi. Tabii ki ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün sağlanmadığı bir ortamda hukuk devletinden söz etmek çok zor. Peki, niye basın özgür olmalı? Halkın haber alma özgürlüğü ve herhangi bir iktidarı denetleme özgürlüğü olması gerektiği için üzerinde baskı olmayan bir basın olması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel basınlar için çalışmalarına yönelik konuşan Gökçen, “Ekonomik kriz yerel basını da etkileyen bir şey. Çalıştayda bu konulardan bahsettik ve mecliste de milletvekillerimiz gereken tavrı gösterecekler. Medya çeşitliliğini desteklemek, maddi ve manevi desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘BİZ AKP’NİN YAPTIĞI GİBİ…’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerdeki başarısını değerlendiren Gökçen, “İki temel sebebe bağlıyorum. Büyükşehirlerdeki adayları, kendi ilçelerinde belediye başkanlığı yapıp çok başarılı olmuş kişilerden seçtik. Biz ne yaptığını bilen insanlarla yola çıkıyoruz. Kendi ilçesinde sevilen insan, Büyükşehir’i de gayet iyi yönetir. İkincisi CHP olarak herkesten, her siyasi partiye oy vermiş insanlardan oy istedik çünkü biz sorun çözmeye geliyoruz. Biz AKP ya da MHP yöneticilerinin yaptığı gibi ekonomik kriz varken kalkıp düşman yaratıp sonra o düşmanları suçlayarak o sorunlardan sıyrılmaya çalışmıyoruz. Olan bitenin farkındayız, insanlar yoksul, insanlar çocuklarını okula gönderemiyor” ifadelerini kullandı.

‘BİR KADIN SİYASETTE BAŞARILI OLDUĞUNDA, BU ERDOĞAN’I RAHATSIZ EDİYOR’

Canan Kaftancıoğlu’na açılan davaları değerlendiren Gökçen, “Canan Kaftancıoğlu’nun attığı tweetler altı yedi yıl öncesine dayanıyor. 6 7 yıldır orada durarak herhangi bir zarara sebep olmamış ve işlem yapılmamış tweetler, Kaftancıoğlu il başkanı olduktan iki gün sonra soruşturmaya gidiyor. O soruşturma İstanbul seçimlerinin kazanılmasına kadar ilerlemezken seçimler kazanıldıktan sonra hızlıca ilerliyor ve yargılama süreci oluyor. Biz bu davayı tabii ki İstanbul seçimlerine bağlıyoruz. Ama bir sebep daha var, ülkede ön plana çıkan kadın siyasetçi sayısı çok az ve bir kadın siyasetçi çıkıp kullanılmamış bir dil kullandığında, siyasette başarılı olduğunda bu, AKP’yi ve Erdoğan’ı rahatsız ediyor. Çünkü şimdiye kadar izlediği politikalar kadın düşmanı ve cinsiyet eşitliğine karşı olan politikalardı. Şunu net söyleyebilirim ki CHP olarak bunun karşısındayız ve İstanbul seçimlerinin intikamının alınmasına öyle ya da böyle izin vermeyeceğiz” dedi.

‘AKP UZUN SÜRE EKONOMİK KRİZ YOK GİBİ DAVRANDI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ülkede kendini gösteren ekonomik krize ve dış politikaya yönelik konuşarak, “AKP uzun süre ekonomik kriz yok gibi davrandı. Biz o zamanlar krizin olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak yardımcı olabileceğimizi söyledik ama görmezden gelindik. Ekonomik krize çözüm bulmak iktidarın görevidir ama biz bunu çözmeye çalışacak çalışmalar yaptık. İktidar ise kriz yok gibi davranıyor, en kısa zamanda bu konuda adım atmalarını bekliyoruz. Bir ciddiye alma durumu ve plan lazım ve eminim ki halk da bunu bekliyor. Dış politikada Türkiye’nin saygınlığı çok zedelendi. Biz yurt dışına çıktığımızda ve Türküz dediğimizde kötü gözle karşılanmak istemiyoruz” dedi.

‘DEMOKRASİYE YÖNELİK BİR DARBE Mİ VAR?’

Kayyum atamaları hakkında konuşan Gökçe Gökçen şu ifadeleri kullandı:

“YSK, bu adaylara seçimlere katılabilirsiniz’ dediyse neye göre onları görevden alıyorsunuz? Bir inandırıcılık gerek. Seçimle getirilen birine yaptırım uyguluyorsanız inandırıcılığı arttırmalısınız. Ama o kadar gerekçesiz bir şekilde eylemler uygulanıyor ki doğal olarak şu soru gündeme geliyor: ‘Demokrasiye yönelik bir darbe mi var?’”

‘BİZ SARAYDA YAŞAMIYORUZ, DERDİMİZ AYNI’

Yerel seçimlerin genel seçimler başarıya sebep olabileceğini ifade eden Gökçen, “Yerelden sonra geneli kazanmamız için çalışmamız ve halkın size verdiği fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bize oy verenlerin arasında sadece CHP’ye oy verenler yoktu, farklı partilere oy verenler de bize oy verdi. Biz belediyeler dahilinde halk için çalışacağız, liyakata önem vereceğiz, sizin derdinizi anlayacağız çünkü sizin derdinizle bizim derdimiz zaten bir olacak. Çünkü biz sarayda yaşamıyoruz, derdimiz aynı. Bunu iyi değerlendirirsek 2023’te iktidarda olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi