ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Jeotermal Enerji Santralleri Araştırma Komisyonu’nun 5. toplantısı TMMOB İzmir Mimarlar Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Özan, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Kent Konseyi Başkanı Seni Nazik Işık, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Seferihisar Belediyesi, Dikili Belediyesi, Konak Belediyesi, Salihli Çevre Derneği üyeleri de katıldı.

‘AYDIN’DA İNCİRİ MANİSA’DA ÜZÜMÜ BİTİRDİLER’

Komisyon üyeleri adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kurulan komisyon çalışmasının bugün son gününde İzmir’deyiz. Az önce odalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik onların düşüncelerini ve fikirlerini aldık. Gayet verimli sunumlar gerçekleşti. Bunların hepsinden faydalandık. Sermayeciyle, sanayiciyle, çevreci arkadaşlarımızla, tarım üretici arkadaşlarımızı herkesi dinliyoruz. Bu çalışmamızın sonunda bunu TBBM Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yollayacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da yollayacağız. Sonra kamuoyu ile paylaşacağız daha sonra TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulması için bir kanun teklifi vereceğiz. JES ile Aydın’da incir Manisa’da üzümün bitirildiği de bir gerçektir. Buna izin vermemek gerekiyor. Ayrıca Manisa’daki üzüm üretimi tarım üretimimizde Türkiye’deki en yüksek üretim olduğuna dikkat çekmek istiyorum.” dedi.

‘DAMAT NEREDE?’

Eski Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayarak nerede sorusunu yönelten Öztunç, “Bakanlıktan alındı mı, istifa mı etti? O süreç her neyse… O gün bu gündür yok. Sırra kadem bastı. İstanbul’da mı, Ankara’da mı, Marmaris’te sarayda mı? Niye piyasaya çıkamıyor bir sıkıntısı mı var? Ekonomiyi mahvetti kayıplara karıştı. Damat Berat Albayrak’ın nerede olduğunu sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞIN PARASINI BEŞLİ ÇETELERE YEDİRDİLER’

Vergilerinin nerede olduğunu İzmir’den iktidara soran Öztunç, ”Deprem vergileri nerede? Deprem vergilerini beşli çeteye verdiler. Deprem vergileri nerede diye soruyoruz yanıt dahi veremiyorlar. AKP iktidarı buna pişkin pişkin gülüyor. Beşiktaş saldırısında gaziler ve şehit yakınları için toplanan paralar nerede? 15 Temmuz gazi ve şehitleri için topladığınız para nerede ? Vatandaşa IBAN verip para topluyorsunuz daha sonra vatandaştan topladığınız parayı beşli çeteye veriyorsunuz. Bunları soramaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi