Gizem TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Danışma Kurulu toplantısı, Bizim Bahçe Düğün Salonu’nda gerçekleşti. İlçe örgütünün yaptığı ve yapacağı çalışmaların yanı sıra parti içi konuların da masaya yatırıldığı toplantıda CHP İzmir Milletvekilleri; Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Murat Bakan ve Kani Beko, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, partililer ile Gaziemir önceki dönem Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yer aldı. Toplantının basına açık bölümünde İlçe Başkanı Özkan, örgüt çalışmalarını aktarırken İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım da Memleket Partisi’ne sert çıktı.

ÖRGÜT ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Toplantının basına açık kısmında konuşan İlçe Başkanı Kasım Özkan, ilçe örgütü olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Özkan, “Pandemi dönemi dolayısıyla ilçe kongremizden bu yana bu toplantılar yapılamadı. Bu süreçte, il başkanlığımızın başkanlığında mahalle muhtarlarımız ile bir araya geldik. Bu toplantı kapsamında muhtarlarımızın talep ve sorunlarını içeren konuları 2 dosya haline getirdik. Bir dosyayı Gaziemir Belediyemize, diğer dosyayı da Büyükşehir Belediyemiz ilettik. Ardından apartman görevlileri ile bir araya geldik, sorunlarını rapor ederek il başkanlığımıza ve genel merkezimize ilettik. Esnaflarımızla ilgili görüşmeler yaptık. İlçe başkanlarımızı davet ettik, örgütlerimizle ilgili konularda istişarelerde bulunduk. Hükümetin maske dağıtamadığı dönemde maske ve dezenfektan dağıttık. Pandemide kapanma olduktan sonra 65 yaş üstü üyelerimizin tamamına ulaştık. Depremde kadın kollarımız kadın kollarımız yardımseverlerden aldıkları malzemeyi deprem bölgesine iletti, gençlerimizde alanda nöbet tuttu. Eski meclis üyelerimizle buluştuk” açıklamalarında bulundu.

MEMLEKET PARTİSİ’NE SERT ÇIKIŞ

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım ise toplantıda yaptığı konuşmada; Memleket Partisi’nin İzmir İl Kongresi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e yüklenen Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz’a sert çıktı. CHP İl Başkan Yardımcısı Yıldırım “AKP iktidarını götürecek güce sahip olan buradaki kadrolardır. Yerel seçimlerde genel başkanımızın önderliğinde memleketin nasıl aydınlığa çıkacağını gördük. İlk genel seçimde de memleketin toptan aydınlığa çıktığını dostlarımız beraber göreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin, belediyelerimizin olağanüstü başarısı bu memleketi yönetebilir olan kadroların CHP olduğunu göstermiştir. Geçtiğimiz hafta bir partinin il kongresi oldu. Muhalefete muhalefet etmenin örneğini gösteriler. Saraya söylemediklerini, Cumhur İttifakı’na söyleyemediklerini bize söylediler. Genel Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ‘sen kimsin’ diyerek başladı. Sana kim olduğunu hatırlatırız. Tunç Soyer, İzmir’in seçilmiş büyükşehir belediye başkanıdır. Türkiye’nin en fazla tarım yolunu yapan, en fazla kooperatif ürününü satın alan, satın aldığı ürünleri arka sıradakilere dağıtan belediye başkanıdır. Senin, ‘sen kimsin’ demeye gücün, yüreğin yetiyorsa önce saraydan başla! Biz sana kim olduğumuzu gösteririz, sen bizim kim olduğumuzu bilirsin zaten! Sana İzmir’den ekmek çıkmaz! Ertesi gün il başkanı başladı, ‘İzmir’in iki denizi de kokuyor’ dedi. CHP’de 3 yıl kalmış arkadaşın biraz edep öğrenmesini umardık. Siyasetin edebini, adabını öğrenememiş. İl Başkanı’na söyleyeceğimiz şey net; İzmir’de umduğunuzu bulamadınız, size ekmek yok! Şöyle devam ediyor; ‘Deniz Yücel, iftira üzerine kurulmuş bir yapının İzmir’deki temsilcisidir’ diyor. Yuh! Deniz Yücel, CHP Genel Başkanının İzmir’deki temsilcisidir. Senin adabın, edebin buna yetmiyor. Sen, Deniz Yücel’in kim olduğunu merak ediyorsan bizim yaptığımız işlere bak! CHP’nin İl Başkanı, gece gündüz demeden her an sarayın iktidarına karşı savaşmaktadır” diye konuştu.

‘YETERLİ BAĞI KURAMADIK’

Yıldırım ayrıca, “Yerel yönetimlerimizle, örgütümüzü buluşturacak, yerel yönetimlerimizin yaptığını örgüt üzerinden halka anlatacak bir ilişki ağı kurmamız gerekiyor. Yaklaşık 6 aydır il örgütü adına Gaziemir sorumlusuyum. Gaziemir’de ilçe örgütü ve yerel yönetim arasında yeterli güçlü bağı kuramadık. Umarım ki bu toplantı bu bağın kurulmasına vesile olur” dedi.

İlçe Başkanı Özkan ve İl Başkan Yardımcısı Yıldırım’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi