Öğrencilerin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına önce okul bahçesine atılan dersliklerde başlayıp sonrasında komşu okullara nakledilip balık istifi eğitim gördüklerini ifade eden İlçe Başkanı Kasım Özkan konuşmasında şu açıklamalara yer verdi.

‘’Aktepe Mahallesi’nde Anafartalar İlkokulunun bir bloku 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar gördüğü için yıkıldı. Hazirandan bu yana yıkım çalışmaları devam ediyor. Anafartalar İlkokulunda okuyan yaklaşık 1000 öğrenci, Emrez Mahallesi’ndeki Mustafa Kemal Paşa Ortaokuluna taşındı. Anafartalar İlkokulunun yıkılmayan bölümünde de eğitime devam ediliyor. Ancak öğrenciler yıkım nedeniyle moloz, ve toz altında ders görüyor. Mustafa Kemal Paşa Ortaokuluna taşınan öğrenci velileri, binanın eski ve yetersiz olmasından, Anafartalar’da eğitime devam eden öğrenci velileri, partililer ise şantiye alanında eğitimin sürmesinden dolayı şikayetlerini umut olarak gördükleri Cumhuriyet Halk Partisine ilettiler. Ayrıca Mustafa Kemal Paşa Ortaokulunun yanında kurşun atıklarının gömülü olduğu Gaziemirin Çernobili dediğimiz bir alan bulunuyor ki bu en kötüsü.

Bir benzer tablo Beyazevler Mahallesinde bulunan Mevlüt-Aysun Özer İlkokulu karşımıza çıkıyor. Öğrencileri hasarlı olan binalarından tahliye edilip, yan bloktaki orta öğretim binasına geçmişler. Ortaokul öğrencileri ve öğretmenler ise farklı bir okula yine eğitim açısından son derece sağlıksız bir ortam olan kalabalık sınıflarda ve hiçbir sağlık tedbirinin olmadığı şartlarda eğitim öğretim hayatına devam etmeye çalışıyorlar. Aynı şekilde Sarnıç Bölgemizdeki Remzi Doğan okulunda eğitim gören öğrenciler yine AKP iktidarının bir çok alandaki gibi eğitim alanında da gösterdiği tutarsız politikaların kurbanı olarak Adnan Menderes ilköğretim okuluna gönderilmiş. Dokuzeylül mahallemizde bulunan Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesinde de aynı tabloyu görmek vicdan sahibi herkesi üzmüştür. Ancak yetkililerin tıpkı 5 maske dağıtamayıp, tıpkı her kriz/afet döneminde halka hizmet götürecekleri yer de iban gönderip halktan yardım bekledikleri dönemlerdeki gibi sorumluluktan kaçması bizleri şaşırtmamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’’ sözü bizlere her zaman ışık olmuştur. Çok kolay kandırılanlar, yönünü Cumhuriyetin kazanımlarından şaşıranlar bilsinler ki ilim ve irfan yuvaları olan okullarımıza hak ettiği önemi ve hassasiyeti göstermek, görev yapmayı bekleyen öğretmenlerin torpile değil liyakate göre atamalarını yapmak ilk seçimlerde iktidara gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi ve dostlarının kuracağı iktidara nasip olacaktır.

Bizler İzmir’den, Gaziemir’den bir kez daha Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü dile getiriyoruz. Yönetemiyorsunuz. Ülkeyi her alanda uçuruma sürüklüyorsunuz. Neyse ki Cumhuriyet Halk Partisi var ve Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin teminatıdır. Gaziemir hazır, Türkiye hazır. Halkın iktidarın da eğitim öğretim sisteminden de mağdur olan herkes rahat bir nefes alacak.’’

Editör: Haber Merkezi