İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Başkanlığı, 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan ile yarışan Ali Rıza Türkmen hakkında disiplin soruşturması başlattı. 
Türkmen, ilçe kongresinde İlçe Başkanı Özkan ile yarışmış ve yarışı kaybetmişti. Seçimin ardından Türkmen kongrede usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla il başkanlığına ve genel merkeze itirazda bulunmuş, ancak itirazı karşılık bulmamıştı. Türkmen daha sonra, kongrede partili olmayanlara oy kullandırıldığını iddia ederek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, Ali Rıza Türkmen hakkında CHP Tüzüğünün 63’ncü maddesi ve Disiplin Yönetmeliği’nin 17’nci maddesi uyarınca disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma ile ilgili tebliğ Türkmen’e bildirildi. Türkmen’in disiplin yönetmeliği gereğince 7 gün içerisinde ilçe başkanlığına savunmasını iletmesi gerekiyor.

“HER KUŞUN ETİ YENMEZ”
Disiplin Soruşturması tebliğini sosyal medya hesabından paylaşan Ali Rıza Türkmen, şu açıklamayı yaptı: “Aylardır aramayan, mesaj hattından ismimizi silip mesaj dahi atılmasını engelleyen ilçe başkanlığı hakkımda disiplin soruşturması başlatmış. Sadece şunu söylemek istiyorum; her kuşun eti yenmez. Zaten takipçisi olduğum Cumhuriyet Savcılığında suç duyurusu var. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacağımdan emin olabilirsiniz. Asla teslim olmam hesabını da sorarım.”

Editör: Haber Merkezi