İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde yaptığı açıklamalarla Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i ve belediyeyi hedef alan AKP Milletvekili Atilla Kaya ve AKP Efes Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu'na tepki gösterdi.

Karanfil yaptığı açıklamada, "Turizm kenti olan Efes Selçuk’ta sağlık hizmeti ihtiyacımıza cevap verecek bir hastane yok ve Efes Selçuk halkı, uzun yıllardan beri kentimize yeni bir hastanenin yapılmasını bekliyor. Başta Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel olmak üzere Belediyemiz ve Meclis Üyelerimiz, hastanenin yapımı için Sağlık Bakanlığı’ndan iletilen görüşe olumlu yanıt vermiş, süresi sona eren inşaat ruhsatının süresini uzatmış ve üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmiştir" dedi.

'ARTIK BAHANE DUYMAK İSTEMİYORUZ'

"Belediye Başkanımızın gayretiyle yeniden gündeme gelen hastane ihtiyacı konusunda, AKP Milletvekili Atilla Kaya ve AKP Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun açıklamaları ise kentimizde ciddi tepki toplamıştır" açıklamasında bulunan Karanfil, "Tüm Türkiye’de siyaseten kaybettiğini anlayan ve kişisel siyasi hırslarına esir olarak halkımızın hastane ihtiyacını istismar etmeye çalışan şahıslar bilmelidir ki artık boş laflara ve bahanelere karnımız toktur. İstedikleri zaman istedikleri yerde doğayı talan eden, kader ortaklığı kurdukları beşli çete ile istedikleri yere betondan ucubeler dikenler; uzun yıllardır Efes Selçuk’ta hastane yapmamak için bin türlü bahane üretmişlerdir. Şimdi erken seçimin kapıda olduğunun farkına varınca ve kaybedeceklerini anlayınca her dönem yaptıkları gibi bahaneler ve vaatler üretmeye başlamışlardır. Efes Selçuk halkı, artık bahane duymak istemiyor; ihtiyacımızı karşılayacak yeni hastanenin yapılmasını istiyor. Efes Selçuk, ortak sorunları için bir ayara gelebilen, birlikte çözüm üreterek gelişen bir kenttir ve kişisel siyasi hırsları için polemik ve istismara karışanlara prim vermeyecektir" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde AKP Efes Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Selçuk Devlet Hastanesi'nin yeni ihale tarihinin 15 Aralık 2021 olarak belirlendiğini ifade etmiş, "Dönemin CHP’li Meclis Üyelerinin itirazlarıyla yapımı durdurulan devlet hastanemiz hizmete girince kızaran kırmızı suratları görmek isteriz! O gün bu hizmetin durması için itiraz edenlerden biri de şu anki Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel. Şaşırdık mı? Elbette hayır. Sayın Sengel maalesef ki güzel olan her hizmete engel" diye konuşmuştu. 

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise sosyal medya hesabından, "50 Yataklı Selçuk Devlet Hastanesi ihalesi, 15 Aralık 2021'de gerçekleştiriliyor. Engellemek için her şeyi yapan, istemezükçü CHP'li belediyeye rağmen, bir önemli yatırımı daha Selçuk'umuza ve İzmir'imize kazandırıyoruz. Hayırlı olsun" paylaşımında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi