İZ GAZETE- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu talimatı ile başlatılan ve CHP’li vekiller tarafından çeşitli illerde yürütülen ‘okulların kapalı olmasının esnafa etkileri’ çalışmasından sonra CHP’de bu kez vekillere KOBİ’lerin pandemiden nasıl etkilendiği çalışması talimatı geldi. 81 ilde ve KOBİ bulunan ilçelerde gerçekleştirilecek çalışmada vekiller işletme sahipleri ve çalışanların sorunları tespit edecek ve çözüm önerilerini dinleyecek. Çalışma vekiller tarafından bizzat işyerlerine gidilerek yüz yüze gerçekleştirilecek.

Çalışma kapsamında İzmir vekillerin de gideceği iller belli oldu. Genel Başkan’ın talimatı ile İzmirli vekillerden Murat Bakan, Yüksel Mansur Kılınç ile birlikte Batman’da; Mahir Polat, Tekin Bingöl ile Bitlis-Muş’ta; Selin Sayek Böke, Mehmet Göker ile birlikte Burdur-Isparta’da; Kani Beko, Yıldırım Kaya ile Hakkari’de; Atila Sertel, Çetin Arık’la birlikte Kayseri’de; Kamil Okyay Sındır Serkan Topal ile Siirt’te; Ednan Arslan, Ulaş Karasu ile birlikte Sivas’ta; Tacettin Bayır, Süleyman Bülbül ile birlikte Şırnak’ta; Bedri Serter, Cavit Arı ile birlikte Van’da; Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ile birlikte Yalova’da çalışma yürüterek KOBİ’lere kulak verecek ve çözüm yolları arayacak.

Yürütülecek çalışmanın İzmir ayağında görev alacak vekiller ise yine İzmir milletvekilleri olacak. Tuncay Özkan ve Sevda Erden Kılıç kentte KOBİ’lerin pandemi süresince yaşadığı zorlukları dinleyip, raporlayacak.

Çalışmanın sonuçları ve raporlar ise 28 Ekim tarihinde teslim edilecek.

Editör: Haber Merkezi